zaterdag 1 oktober 2011

Jaap de bestuursaap


Mijn dochter Anna (meisje met bril op onderstaande foto) is student en speelt cello in het studentenorkest van Krashna Musika. Dit jaar zit ze in het 44ste bestuur van deze muziekvereniging. De kleur van het bestuur is dit jaar groen en de heer J. Aap is de mascotte van het bestuur.





Anna breide deze aap voor een vriendin, medebestuurslid en het besluit was snel genomen, deze aap komt ook in het bestuur. Hij past er goed bij in zijn groene broek met 44 op de zijkant.





En als er dan met z'n allen gedineerd wordt eet J.Aap gezellig mee en slaat hij een toetje zeker niet af.

woensdag 28 september 2011

Vera - het patroon in het Nederlands is klaar


Het patroon van Vera in het Nederlands is klaar. Kijk hier hoe je het patroon kunt bestellen.


De Vera op de foto's van dit patroon heb ik gebreid van Shetlandwol van Finlandia. Dat is dunne (225 meter op 50 gram) effen wol die beschikbaar is in 115 kleuren. Ik 12 kleuren gebruikt en gebreid met 4 dubbele draad op naalden 5,5. Door telkens 1 van de vier draden van kleur te laten wisselen krijg je een prachtig verlopend effect. Ik heb het breiwerk gewassen voor ik de beer heb opgevuld. Het resulaat is een grote (55 cm) beer, die voor Shetland wol verrassend zacht aanvoelt. Als het gedrukte patroon klaar is, dan verhuist deze beer met de patronen naar Bergen.







De foto's van deze beer heb ik gemaakt bij de oude watermolen in Oele bij Hengelo in Overijssel.

I am working on the translation, it will be ready within 1 week.

dinsdag 27 september 2011

Rothenburg aan de Tauber


Ik ben wel heel erg uit mijn blogritme, merk ik. Ik weet gewoon niet wat ik schrijven moet en het is ook erg lastig om niet te kunnen terug linken naar eerder berichten.

Ik ben de afgelopen 3 weken op vakantie geweest, laat ik maar schrijven wat daar aan breierigs over te vertellen valt. Deze vakantie was een soort reprise van mijn vakantie 2 jaar geleden, die zo noodlottig eindigde met 2 gebroken enkels. Ik had de vakantie op dezelfde manier opgebouwd: eerst een week alleen op reis, daarna een weekworkshop op een leuke plaats en dan nog een week langzamerhand weer naar huis.


Een mijlpaal, dit keer ben ik helemaal heel weer thuis gekomen.

De workshop was dit keer in Hongarije van 10 tot 16 september. Op 2 september ben ik vertrokken,mijn kleine autootje tot de nok toe gevuld met kampeerboel en voldoende breivoorraad. Fiets mee, want tot grote wandelingen ben ik nog niet in staat.
 Het eerste station was een camping valk bij Rothenburg aan de Tauber, een mooi oud en nog geheel ommuurd stadje.


Op de stadsmuren maakte ik deze fotoshoot van alweer een nieuwe Vera.






75 gram annell trento, gebreid op naalden 3,5

maandag 26 september 2011

Zijmaakthet is terug

Andere plaats, hetzelfde idee.  Omdat weblog nog steeds niet weer werkt, en ze werkelijk niet kunnen zeggen wanneer één en ander wel weer zal werken, blog ik hier maar verder.

De afgelopen 3 weken was ik op vakantie, ik dacht dat ze bij weblog mooi de tijd hadden om mijn blog weer te herstellen, maar nu ben ik terug, het werkt nog steeds niet, en dus begin ik nu maar hier, gewoon verder op dezelfde voet.

Velen hebben mij de afgelopen weken gevraagd wanneer mijn weblog er weer zou zijn en ik wist het niet.

Nog blog ik op een andere plaats en helaas ik heb mijn oude weblog niet om aan te kondigen waar deze log te vinden is. Dus: zegt het voort, zegt het voort, als je iemand weet die mijn weblog leest, laat hem dan even weten dat ik nu hier "woon". Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat, ook als je dat anders niet doet, desnoods anoniem. Op die manier kan ik zien hoeveel mensen mijn nieuwe blog hebben gevonden.

De direct volgende vraag was: wanneer kan ik het patroon van Vera kopen.

Nu, ik ben net terug van vakantie, en in mijn vakantie heeft een aantal mensen het patroon proefgebreid. Deze week zal ik de laatste wijzigingen in het patroon aan brengen en, als er geen rampen gebeuren, dan is het patroon volgende week via deze site en via ravelry te koop.

Op de foto hiernaast zie je de laatste Vera die ik heb gebreid - in Hongarije. Ze is gebreid op naald 3, daarmee is het een klein beertje dat los kan staan.

patronen kopen

Patronen worden gekocht via de webshop van Zijmaakthet.