dinsdag 4 december 2012

Over verlopend garen en kleurovergangen


Ik ben een jasje aan het breien,


een jasje voor dit beertje. Dat heb je, als de een een jas heeft, dan willen ze er allemaal eentje. Het lijfje van het jasje is vanaf de hals naar beneden in één stuk gebreid.


Nu zijn de mouwen aan de beurt. De bol ziet eruit zoals op de foto rechts hierboven, en als ik nu gewoon de mouwen ga breien, dan krijg je daar een lelijke, onnatuurlijke kleurovergang.  Middenop de bol zie ik dat er verderop in de bol een stukje garen van de goede kleur zit, en dus ga ik de bol een eindje afwikkelen.


Nu heb ik 2 bolletjes die allebei bij de goed kleur beginnen, van het ene bolletje brei ik ene mouw, van het andere bolletje de andere.
Deze zelfde truc kun je natuurlijk ook voor de armen en de benen van een knuffel gebruiken.

Als het jasje af is, dan krijgen jullie natuurlijk het eindresultaat te zien.

zondag 2 december 2012

grote rode beer


Dit is een grote rode beer. Hij zit op de stadsbank bij mij voor het huis, dat geeft een idee van de maat. Ik heb deze beer op bestelling gebreid. Eigenlijk doe ik dat nooit, maar dit was wel een speciaal verzoek, dat bovendien goed werd betaald.


Deze beer wordt de mascotte van een webwinkel waar kindermeubeltjes worden verkocht. De webwinkel is nog  niet online, je kunt hem dus nog niet bezoeken. Als de webwinkel in de lucht is, krijg ik daar bericht van, en zal ik hier daarvan berichten.


Het was wel een heerlijke grote warme knuffel geworden, ik wilde hem al weer bijna zelf houden.

Ik heb deze beer gebreid op naalden 7 met dubbele draad.