vrijdag 9 maart 2012

Tekenen met katoenverf en de naaimachine


Tekenen met de naaimachine, dat doet zij, Marrie-Jette, en zij heeft deze tas voor mij gemaakt, ik vind het werkelijk een kunststuk. Je moet beslist eens op haar site gaan kijken. Daar kun je zien hoe ze deze tas en nog vele andere kunstwerken heeft gemaakt.


Deze tas is een kant van een ruil. Ik ben voor Marrie Jette een Vera aan het maken, maar ik ben nog niet ver als zij. Ik ga de beer van zelfgesponnen wol breien, en ik ben nog aan het spinnen.


Helemaal in stijl gesigneerd!!


Ik heb gisteren de hele dag op de post gewacht, ik had nog geen foto gezien en wist dat de tas in aan tocht was. De tas is mooier dan ik had durven dromen, ik ga maar gauw verder spinnen.  Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.


donderdag 8 maart 2012

Het Breipunt in Helmond


Zo her en der in het land zijn er winkels waar mijn patronen worden verkocht. Zo ook in Helmond bij het Breipunt.  De hele etalage zit vol met  Jacobussen die lekker spelen in de bollenbak.


Je vindt het breipunt aaan de Meester Strikstraat 24 in Helmond

woensdag 7 maart 2012

Ruil


Een poosje geleden heb ik met iemand een ruil afgesproken. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar dit voorstel kon ik niet weigeren. In de komende weken zal duidelijk worden hoe de ruil eruit ziet. Mijn aandeel in de ruil wordt een Vera en die ga ik breien van zelf geverfde en gesponnen wol. Dit weekend heb ik een mooi wol/zijde mengsel geverfd en deze week ben ik begonnen met spinnen.


Ik hoop maar dat degene voor wie deze Vera bestemd is de kleuren mooi vindt.

maandag 5 maart 2012

Een zakje op de buik van Lijs


Ongeveer 2 weken geleden was het patroon van Lijs klaar. In het patroon van Lijs staat deze foto:


van 2 Lijsjes met een zakje op hun buik. Ik heb al heel wat mailtjes gehad over het zakje van Lijs.

De beschrijving van het zakje in de buik van Lijs vind je hier.


Brei Lijs volgens het patroon tot en met Het Lijf, punt 21. Nu wordt een hulpdraadje ingebreid om hier later het zakje te kunnen breien.  Bij punt 22 worden volgens het patroon 3 naalden overgebreid. Brei de eerste van die 3 naalden als volgt: r16. Brei de volgende 20 steken met een hulpdraad. Er staan nu 20 steken in de hulpdraad op de rechter naald, zet ze terug op de linker naald en brei ze met de gewone werkdraad. Brei de resterende 16 steken van de toer recht. Brei nu nog 2 maal over en ga verder met punt 23 van het gewone patroon. Brei Lijs verder volgens het patroon.


 Lijs is helemaal gebreid volgens het patroon.


Haal het hulpdraadje los. Zet de steken die hierbij onstaan op 2 naalden. Aan de bovenkant zijn dat er 20, aan de onderkant 21 (let op de hoeksteken). Zet de steken aan de bovenkant voorlopig op een draad.


Brei op de steken aan de onderkant het boord van het zakje. Gebruik een iets dunnere naald zodat het boordje stevig wordt en dus niet gaat lubberen. Brei de eerste naald aan de goed kant recht en meerder daarbij verdeeld 3 steken.  Je hebt nu 24 steken. Keer het werk en brei de 2e naald in boordpatroon als volgt:  a3 [r2 a2]5 a1. Brei nog 6 naalden verder in boordsteek. Kant de steken af.


 Zet nu de steken die op de draad staan terug op de breinaald. Neem langs de beginrand van het boordje 23 steken op. Verdeel de steken over een rondbreinaald of 3 naalden zonder knop.


 Brei het zakje  rond; begin te breien bij de 2e steek van de steken langs de bovenrand van het zakje :
  1. r18 s r21 s
  2. { r41 }15
  3. [ r3 s ]8 r1
  4. { r33 }2
  5. [ r2 s ]8 r1
  6. { r25 }2
  7. [ r1 s ]8 r1
  8. r17

 Maas de onderkant van het zakje dicht.


Vouw het zakje naar binnen.


Vul Lijs nu op; de zijkanten van het boordje worden vastgenaaid nadat Lijs is opgevuld.


Trek de punten van het boordje een beetje in derichting van de oksels en zet ze met een speld vast. Naai nu de zijkanten van het boordje vast. Klaar is Lijs; met een zakje in haar buik.