zaterdag 30 juni 2012

Vera

Vera zit wat dromerig te genieten van het ochtendzonnetje,
langs een gracht in Delft.

Nog even rust, even zitten, want zo meteen moet ook zij op reis, op de fiets. Kijk een aap vindt zo'n fietstocht reuze leuk en spannend, maar Vera, zij blijft liever nog lekker even zitten.Vera gaat naar Nieuwpoort, naar de Schapenkop.  Dat is zo'n winkel, een begrip in breiminnend Nederland. Ik ben er dan ook trots op dat ik deze winkel kan toevoegen aan de verkooppunten van mijn patronen.  Als je in de buurt bent, dan moet je er nodig eens heen gaan, als het niet voor de patronen is, dan toch in ieder geval voor de prachtige garens en quiltstoffen.


Vera kijkt terug op een enerverende dag, maar nu ligt ze vast lekker te slapen in een bedje van zachte bolletjes wol in de winkel in Nieuwpoort.

donderdag 28 juni 2012

Bloementas

Ja, alweer een tas. Ik blijf het leuk vinden om te spelen met zeshoeken en vijfhoeken. Bij deze tas ben ik afgeweken van de basis vorm van een voetbal; ik heb meer zeshoeken toegevoegd, en toch blijft het een bolvorm.

Door zeshoeken in één kleur   te groeperen rond een vijfhoek, ontstaan er bloemen. Deze tas bestaat uit 10 bloemen die zo in elkaar grijpen dat ze samen een ronde tas vormen.


Zo zag de tas er uit toen ik klaar was met breien. Het is een hele grote tas en bij het vilten van de vorige grote  tas in de wasmachine, had ik gemerkt dat een grote tas toch behoorlijk verfomfaaid uit de wasmachine komt. Nu komt dat met een beetje rekken en trekken wel weer goed, maar deze keer wilde ik proberen om de tas gelijk naar een mooie ronde vorm te vervilten.Ik heb de tas gevuld met een half opgeblazen strandbal; door de omgezoomde randen heb ik een niet-viltend koord getrokken en daarmee heb ik de ingang van de tas dicht getrokken, zodat de strandbal in de wasmachine niet uit de tas kon.

Na de eerste keer wassen, bleek dat ik toch te veel lucht in de strandbal had geblazen, de tas was nog niet voldoende gekrompen. Wat lucht eruit en nog een keer wassen en kijk::


De tas sluit prachtig aan rond de bal en is mooi in vorm vervilt.


De strandbal ligt in de kast te wachten op de volgende tas.