zaterdag 21 september 2013

The old forge


Dit is mijn interpretatie van The Old Forge,  een ontwerp van Steven West.  De originele old forge is een ronde deken met een diameter van 1,60 meter. Ik heb hem gebreid met een gat in het midden.

Dit voorjaar zag ik de old forge hangen bij Dol op Wol, de wolwinkel in Deventer,  en ik was gelijk verliefd op het ontwerp. Hij zag er zo behaaglijk uit!! Zo tussen alle apen, beren en poezen door, heb ik ook wel eens zin om iets anders te breien.

Rond die tijd had ik ook de volgende cones met garen gekocht:


Het is dun garen van katoen en linnen. De old forge wordt echter van dik garen gebreid.  Geen nood,  ik breide met 5 draden tegelijk. Door telkens 1 van die 5 draden van kleur te laten wisselen, kun je een mooi kleurverloop krijgen.

Dat ziet er onderweg dan zo uit:


Hij is al een tijdje af, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er een logje over te schrijven.  Ik vind hem zelf erg mooi geworden, zo mooi dat ik heb besloten om een dikke stok (gordijnstok)  aan de muur te maken boven de bank, en daar hangt hij overheen.


Op de volgende detailfoto kun je de structuur en het kleurverloop goed zien:


En als het koud is, dan trek ik de deken van de muur en ik kruip er lekker in - met een gat in het midden gaat dat geweldig.