donderdag 11 oktober 2012

Lief


Vinden jullie mij nu niet lief, met mijn jurkje en en mooi bloemetje in mijn oor?
Ik ben een Lijs, best wel een grote, maar omdat Lijs ongeveer net zo groot is als Jacobus en Saar, pas ik in het jurkje van Saar en daar ben ik blij mee, zie ik er ook mooi uit.

 
Lijs is gebreid van Schoppel Osiris, het garen dat ik al eerder onder de naam snoepkleurtjes heb laten zien. Het hoofd en lijf is gebreid van dubbele draad, 1 draad zeegroen, en 1 draad beige. de beentjes zijn gebreid van 2 draden zeegroen en het jurkje in een bijpassend veel kleurig garen.
 
Ook dit garen neem ik mee naar de handwerkbeurs, in heel veel kleurtjes.

dinsdag 9 oktober 2012

Advies gevraagd

 

Tja, daar zit Jacobus, helemaal verdiept in zijn eigen boek, precies de Jacobus uit het boek, hetzelfde garen, dezelfde kleurverdeling, het lijkt wel of hij in de spiegel kijkt.

Lieve lezers, ik heb jullie advies nodig. Aan het eind van de maand heb ik een stand op de handwerkbeurs in Rotterdam. In 2011 waren er 6250 bezoekers op de beurs, en de verwachting is dat er dit jaar minstens zo veel komen. Op de beurs verkoop ik patronen, prentenboeken en garens, onder meer  een garenpakket voor de Jacobus uit het boek. Het wordt een grote Jacobus, van 60 cm lang en hij wordt gebreid van mooie wol. Het garenpakket kost € 29,95. Nu moet ik besluiten voor hoeveel pakketten ik wol zal inkopen. Kijk, wil niet na 1 dag door alle wol heen zijn, maar ik wil ook niet de rest van mijn leven deze Jacobussen breien omdat ik veel te veel wol over heb.

Ik wil jullie vragen om nu - niet naar de andere reacties kijken - een schatting te maken van het aantal pakketten dat ik kan verkopen, en dat als reactie op dit bericht aan mij te laten weten.

Ik heb een keer gehoord, dat dit soort schattingen heel ver uitelkaar kunnen liggen, maar dat het gemiddelde van de mening van "iedereen" soms verrassend dicht bij de waarheid zit.


Overigens, als je van plan bent om naar de beurs te gaan, en je wilt zeker weten dat ik nog een pakket heb, dan kun je er eentje bestellen, die houd ik dan voor je vast.