vrijdag 16 december 2011

Sokkenwol

Ik heb de laatste tijd niet erg veel gesponnen. Dat komt doordat ik veel beesten brei en om praktische redenen brei ik die van fabriekswol. Voor winkels die mijn patronen verkopen brei ik vaak een beest van wol uit de winkel. 
Op dit moment brei ik beesten voor prentenboeken, en omdat de lezers van die boeken mogelijk net zo'n beest willen breien als in het boek, is het handig om ook deze beesten van commercieel verkrijgbare wol te breien. Kortom, ik heb geen tijd meer om mijn zelfgesponnen wol op te breien.


Toch wil ik graag spinnen. Ik spin nu dus sokkenwol, de sokken kan ik dan met mijn sokkenbreimasjien breien. De streng hierboven is net klaar. Ik vind het bijna jammer om hem op te breien, hij is zo mooi. Maar goed, sokken van die wol worden vast ook erg mooi.


Vorige week heb ik een flinke voorraad sokkenmengsel gekocht bij World of Wool. Bij WoW kun je verschillende vezels laten mengen. Ik heb een mengsel laten maken van 50% superwash wol, 25% zijde en 25% polyester.

Gisteren heb ik geverfd. Ik wil graag sokken bij het vest op de foto. Als een heks tussen haar potjes heb ik kleurtjes gemengd, beetje van dit, beetje van dat, net zo lang tot ik de goede kleur had. Het is best goed gelukt, vind ik.