zaterdag 9 maart 2013

Happy met Happinez

 
(klik op de afbeelding om te vergroten)
 
 

vrijdag 8 maart 2013

Luuk


Dit is Luuk, de vriend van mijn jongste dochter Anna. Zij die mijn blog vaker lezen hebben Anna al wel eens gezien op mijn blog, zoals hier bij de handwerkbeurs.

Het belangrijkste dat ik nu over Luuk kan vertellen is dat hij gisteren (donderdag) is afgestudeerd aan de Universiteit Delft als ingenieur in de werktuigbouw, Luuk we zijn trots op je.

Op deze foto echter, afgelopen zondag genomen, legt hij de laaste hand aan een door hem zelf gebreide aap, helemaal zelf gebreid, met een beetje hulp van Anna. Luuk heeft op de lagere school een paar steken leren breien, en heeft nu dus een aap gebreid, aangestoken door het breivuur in de familie.

 
 
Luuk zijn aap is heel goed geworden, hier zit hij tussen een hele rij apen die ik heb gebreid, jullie mogen kiezen welke het is.
 
Luuk had een speciale reden om een aap te willen breien. De begeleider van zijn afstudeerwerk verwachtte een baby, en Luuk wilde een aapje voor deze nieuwe wereldburger breien. De baby is vorige week geboren en Luuk heeft de aap afgelopen maandag gegeven ("misschien stem ik hem zo gunstig, dat ik een half puntje extra krijg"). 
 
 
 
De aap is goed, heel goed  terecht gekomen.
 
Luuk is ondertussen begonnen aan een volgende aap, want een zelfgebreide aap weggeven is zelfs voor een ingenieur in de werktuigbouw een lastige klus.
 

dinsdag 5 maart 2013

Rokjesdag

Alweer zo'n mooie dag, een echte rokjesdag, niet voor mij hoor, ik ben niet zo'n rokjesmens.


Maar wel voor deze Saar, die in haar mooie rokje zit te genieten van de zon, en geef haar eens ongelijk.
We fietsen lekker door de stad in het zonnetje, en een terrasje hoort daar toch bij.


Aan het eind van de dag werd het helemaal feest, we gaan naar een mooie winkel en daar krijgt Saar haar eerste echte oorbellen.Zo trots als een pauw zit ze tussen de andere apen.

Deze Saar is gebreid van Allino van BC-garn, een garen dat ik nieuw heb toegevoegd aan mijn assortiment. Daarover morgen meer.

maandag 4 maart 2013

Zo'n dag

 
Vandaag was hij er , die dag waar ik al een tijdje op wacht, die dag waarop je voor het eerst in het jaar met een kopje thee naar buiten kunt en lekker in het zonnetje zitten breien.
 


 Deze foto is genomen in 2007, maar vandaag heb ik precies net zo zitten breien op het bankje voor mijn huis.  Voor mij is de eerste dag naar buiten een hele speciale, een dag waar ik uitbundig van geniet, hoewel je dat er misschien niet aan afziet.
Nu kan ik weer vooruit kijken, de sneeuwklokjes en de krokussen bloeien en er kruipt van alles uit de grond, ik vind de wereld zo veel vrolijker als er blaadjes aan de bomen zitten, en ook dat gaat over een poosje gebeuren.

2007, ik zat daar een trui te breien, ik breide toen truien en sokken, Jacobus was nog niet geboren, en Lodewijk (Lodewijk is een muisje, een voorganger van Suusje) bestond alleen in een oud schriftje dat ik in 1999 had gemaakt.
Wat kan er toch veel gebeuren in een paar jaar.