donderdag 17 januari 2013

Dilemma

 
Zoals jullie wel hebben gezien ben ik bezig met het patroon van deze kikker. Op dit moment is een aantal proefbreiers druk bezig met het testen van het patroon.
 
Al mijn knuffels worden in het rond gebreid en dat kun je 2 manieren doen, zoals vroeger: op 4 of 5 naalden zonder knop, of heel modern met een rondbreinaald, gebruikmakend van de magic loop techniek.
 
Mijn knuffels worden veel door oma's gebreid, en zij hebben vroeger op school leren rond breien op 4 naalden. Sommigen van hen zijn overgestapt op de rondbreinaald, maar velen blijven bij het oude vertrouwde, gewoon 4 (lange) breinaalden, je kunt er eentje onder je arm vastzetten.
 
Ik brei al een hele tijd op rondbreinaalden, en daarom maak ik de foto's voor in mijn patronen altijd van breiwerk dat is gebreid op een rondbreinaald. Zij die op 4 naalden breien moeten dan zelf zien uit te vinden hoe het er uit ziet als je op 4 naalden breit.
 
Gisteren schreef Tijm mij een mail met de volgende opmerking: 
 
Dit keer is je patroon geschreven vanuit het breien op een rondbreinaald.
Helemaal goed, maar ik verplaats me nu even in de categorie breisters die hier niet mee bekend zijn.
Om mij heen zie ik veel breisters van boven de 65 die je patronen graag breien en dan op gewone lange pennen.
Ze kunnen goed wijs worden uit je patronen ook doordat je voorheen de foto's ook maakte met gewone pennen (korte maar dat maakt niet uit).
Als breister die wel alles op de rondbreinaald breit, maakte ik zelf de 'vertaalslag' wel naar rondbreinaald.
Ik kan me nu voorstellen dat de categorie 65 plus graag het patroon en de foto's op de 'oude' manier heeft.
Ook de wat minder ervaren breisters hebben daar misschien meer steun aan.
De ervaren breisters doen het toch gewoon op hun eigen manier en redden zich er prima mee.
 
Ik denk dat ze misschien wel gelijk heeft, en dat ik de foto's dus beter kan maken van werk dat is gebreid op 4 naalden dan van werk dat is gebreid op een rondbreinaald. Mijn doel blijft om de patronen zo te publiceren dat velen - en vooral zij die dachten dat nooit te kunnen - mijn knuffels kunnen breien en dat doel bereik ik misschien wel beter door uit te gaan van breisters met 4 pennen.
 
Graag hoor ik de mening van jullie, lezers van mijn weblog, en breiers van mijn patronen .