vrijdag 18 mei 2012

Een staart voor Joris


Joris heeft officieel geen staart, maar ik heb al van verschillende mensen gehoord dat hij eigenlijk wel een staart hoort te hebben, en Joris zelf voelt zich ook wat gemankeerd.  En kijk nu wie er vandaag mijn huis binnen kwam wandelen.

Ik zal het patroontje voor de staart binnenkort uitschrijven.

De Joris is gebreid van Schoppel Gradient een nieuw garen van Schoppel, dat nog niet op de markt is, maar waar ik vast een bolletje van heb gekregen. 

zondag 13 mei 2012

Foto's

Vrijdag ben ik bij mijn schoonzus, Annemarie van Buuren,  geweest. Zij is professioneel fotografe, en is bereid om samen met mij de foto's voor "De rode draad" te maken. Ik ben daar heel blij mee. Ik vind dat ik normaal gesproken heel aardige foto's maak, maar wat zij doet is toch van een andere orde.


We hebben vrijdag alleen wat geëxperimenteerd met belichting en compositie en nagedacht over achtergronden; er zijn nog geen bruikbare foto's uit gekomen. Dat kan ook nog niet, want ik heb nog niet alle attributen voor het boek klaar. We hebben besloten om rustig de tijd te nemen, in september gaan we de definitieve foto's maken. Toch kan ik wel een tipje van de sluier oplichten en hier vast wat laten zien.Zoals je hier kunt zien is de stoel van oma beer klaar.  Het was een heel werk, maar ik best trots op het resultaat.


De zitting van de stoel is gevlochten van gepunnikt koord, zodat de stoel mooi in de sfeer van het boek past.