vrijdag 29 november 2013

Geduld is een schone zaak
"Je stelt ons geduld wel op de proef",  hoor ik de laatste tijd regelmatig in het commentaar op mijn weblog en mijn facebook,  en in mailtjes.  Nu begrijp ik natuurlijk dat jullie niet kunnen wachten om te beginnen aan zo'n lieve poes,  maar toch blijf ik jullie geduld nog een tijdje op de proef stellen.Het patroon verschijnt op donderdag 13 februari 2014 om 10 uur,  dat is bij het begin van de handwerkbeurs in Zwolle.  Ik heb mezelf heel bewust veel ruimte gegeven om dit patroon te schrijven,  uit te werken,  te verfijnen,  en uitgebreid te laten testen. 
Bij alle eerdere patronen heb ik me laten leiden door de druk van de -  door mij natuurlijk heel erg gewaardeerde -  breihonger van mijn klanten.  Echter,  werken onder druk gaat slecht,  ik kan daar gewoon niet tegen.


Werken zonder tijdsdruk geeft ruimte aan mijn creativiteit:  Zo heeft poes Mies inmiddels een vriendje gekregen:  hond Kees.  Kees heeft hetzelfde lijf als Mies,  maar zijn eigen kop, staart, en voeten.  Ze komen samen op één patroon.


Werken zonder tijdsdruk geeft mij de ruimte om het patroon uitgebreid te laten testen,  zodat er hopelijk geen fouten in staan.  In het verleden is het voorgekomen dat ik een patroon liet drukken terwijl er nog een fout in stond,  vervelend voor mijn klanten,  maar zeker zo vervelend voor mij:  ik moet dan in 1000 patronen een inlegvelletje leggen,  en echt,  1000 is meer dan je denkt.


Er wordt hier hard gewerkt,  en ik hoop dat jullie kunnen wachten tot februari om dit lieve stel te breien.
Mensen die dat nog niet weten maakt ik attent op mijn facebook,  daar zet ik zeer regelmatig een nieuw fotootje op,  meestal zonder enig commentaar