zaterdag 26 januari 2013

Mooi groen is niet lelijk


De Joris van deze foto gaat straks met mij mee, hij gaat wonen bij Dol op Wol, een nieuwe wolwinkel in Deventer, waar mijn patronen vanaf nu ook te koop zijn. Ik ben er nog nooit geweest, het ziet er uit als een mooie winkel, ik ben benieuwd, ik ga er eens lekker rondsnuffelen.

 
Kikker mag natuurlijk wel mee om zijn vriendje uit te zwaaien. Ik hoop maar dat hij hem niet te erg gaat  missen.
 
 
Ach er is altijd nog wel een ander vriendeje in de collectie, zoals deze Joris, een beetje kleiner, maar net zo lief.
 

zondag 20 januari 2013

Vervanger???

Dit aapje heb ik al een hele tijd.

 Het is gebreid van een Schoppel zauberball. Het leuke van deze bol is dat alle kleuren die ik voor het aapje heb gebruikt,  van dezelfde bol komen. Het is een beetje kleurtjes uitzoeken en kleine bolletjes winden, maar dan heb je wel een mooi resultaat.

Ik had hem dan ook al lang beloofd dat hij mee mocht naar de handwerkbeurs in Zwolle, met een mooie mand met bollen waarvan hij is gemaakt.
We waren dan ook erg teleurgesteld toen bleek dat het garen bij Schoppel in productie is en pas weer leverbaar in maart, wat nu??

 
Gelukkig had ik nog wat bollen van dit garen, ach en een nieuw aapje is snel gebreid.
 
Net zo lief als het andere aapje, en deze kan wel mee met een mand mooie bollen. Gelukkig vindt het andere aapje het niet zo erg, hopelijk kunnen ze in het najaar in Rotterdam met z'n tweeën mee.  Ze wonen nu een al een paar dagen samen in mijn huis, en gelukkig zijn ze dikke vrienden.