donderdag 13 maart 2014

Brei- en haakdagen in Amersfoort

Komend weekend zijn de breidagen in Amersfoort.  Ik zal er niet zijn;  ik heb me niet ingeschreven, omdat dit evenement te dicht op de handwerkbeurs in Zwolle zit. Ik heb de, op de beurs in Zwolle toch behoorlijk geslonken, voorraad bolletjes wol nog niet eens weer helemaal op peil.

Gelukkig zullen mijn patronen er wel zijn.  Weldraad heeft deze week een extra grote voorraad patronen ingekocht en die gaan allemaal mee naar de beurs.  Ook bij de stand van Knitted Knots kun je terecht voor de patronen van Zijmaakthet.


Dit poesje heb ik de afgelopen weken gebreid van een garen van Weldraad en het zal,  met een paar logeervriendjes uit mijn voorraad op de stand van Weldraad te bewonderen zijn.

Niet naar de breidagen betekent voor mij ruimte,  ruimte om uit te rusten,  en ruimte om aan iets nieuws te beginnen,  iets nieuws,  dat blijft toch de allerleukste fase in het traject van het ontwikkelen van een nieuw patroon. Hier zijn vast wat eerste foto's
Het is een meisje,  en ze heet Jut(ta).  Ze heeft één van de aapjes lief aangekeken om een jurkje te lenen. Ook voor dit ontwerp ga ik uitgebreid de tijd nemen,  dat is me bij het patroon van poes Mies goed bevallen.  Jutta heeft nog niet haar definitieve vorm,  die ben ik nog aan het zoeken,  ik mag in deze fase gewoon pop, na pop,  na pop breien,  net zo lang tot ik tevreden ben.
En dan wil Jutta natuurlijk ook nog een uitgebreide garderobe. Ik ben van plan om van alles voor Jutta te ontwerpen,  wat ik leuk zou vinden om te breien,  maar zelf toch niet wil dragen.  En dan wil ze ook nog een Jul(ius) met kleren natuurlijk.  Ik ben  nog wel even bezig.  Ik hoop het patroon op de handwerkbeurs in februari 2015 klaar te hebben.