donderdag 16 februari 2012

Lijs op de handwerkbeurs


Morgen, tijdens de handwerkbeurs gaat het nieuwe patroon van Zijmaakthet, Lijs,  in de verkoop. Deze week zijn ze aangekomen, 2 grote dozen met gedrukte patronen, elk bijna 30 kg.
Op de beurs zijn ook deze 2 tortelduifjes te zien, Valentijn is nog maar net voorbij.en ook deze aap van fantasie-garen. Je vindt mij op de handwerkbeurs in stand 92.woensdag 15 februari 2012

Vilten beer


 Deze week heb ik een experiment gedaan. Ik vroeg me af ik een gebreide beer mooi zou kunnen vilten en zoals je op de foto hierboven ziet is dat wonderwel gelukt. Het is een hele lieve beer geworden.


 Ik heb een Vera gebreid van Schoppel reggae, met dubbele draad gebreid op pennen 8.  De beer werd 64 cm lang, dat zie je hierboven. Ik heb de beer gevuld met plastic (stukken bobbeltjes plastic dat ik ook wel voor het handvilten gebruik) om te voorkomen dat de binnenkant aan elkaar zou vilten. Ik vond het heel eng, want zelfs vrij los gebreid, was het best een leuke beer geworden en je weet maar nooit wat er uit de wasmachine komt. In de wasmachine, gewoon programma op 40 graden, met 3 tennisballen erbij in de trommel. Het resultaat was super,  ik kon niet wachten tot de beer droog was, zodat ik hem op kon vullen.


De gevilte beer is 45 cm lang. Ik heb mijn best gedaan om hem mooi op de foto te zetten, maar eigenlijk moet je hem voelen, het is zulk mooi zacht vilt geworden.
Voelen, dat kan. as vrijdag en zaterdag ben ik op de handwerkbeurs om mijn patronen te verkopen, en deze beer mag natuurlijk mee. Je vindt de beer en mij in de stand van Weldraad, er zal voldoende viltwol in voorraad zijn.

zondag 12 februari 2012

Van de sokkenbreimachine


 De afgelopen weken heb ik veel plezier gehad van deze wanten. Ik heb ze rond de jaarwisseling gemaakt op de sokkenbreimachine. Die sokkenbreimachine breit wel door en daarom heb ik mijn wanten dubbel gemaakt.


Gewoon 2 wanten aan elkaar, gebreid van de punt tot de punt. De duimen heb ik er met de hand aangebreid. De voeringwant wordt in de gewone want geschoven en het resultaat zijn heerlijk warme wanten, die ook op de fiets tegen de kou van de laatste 2 weken bestand zijn.


 Bij deze wanten breide ik een sjaal, ook op de sokkenbrei machine, het is gewoon een hele lange buis, de einden aan elkaar gemaasd, en die sjaal kun je op allerlei manieren om je hals en bij erge kou ook om je oren winden. De sjaal is in het totaal 5 meter lang.


De dubbele boorden van mijn wanten sluiten heerlijk warm om mijn polsen. Al fietsend met mijn wanten aan, kwam ik op het idee om ook eens sokken met van die dubbelen boorden te breien. En vorige week rolde dit paar van de sokkenbreimachine.

 

Op deze foto kun je zien dat de boorden dubbel zijn. De opzet is in het breisel vastgebreid, op die manier heb je nergens een opzet- op afkantrand.

Verder kwamen de volgende sokken nog van de machine in januari en februari.
 Sokken voor mijn schoonzus.


3 paar sokken voor mijn enige zus - zij heeft natuurlijk een streepje voor.


Sokken voor José, ook met en dubbel boord.


Eén enorme sok voor Luuk, de andere maak ik deze week.