woensdag 25 april 2012

Het patroon van de Bucky Beanie


Het patroon van de voetbalmuts, Bucky Beanie, is af. Hier introduceerde ik deze muts, met mooie foto's op het hoofd van Erik. Hier kun je lezen hoe je het patroon kunt kopen.


.
Het idee om te spelen met het ontwerp van een voetbal was al eerder bij mij opgekomen. Ik ben bezig met het ontwerpen van een serie gebreide en dan gevilte tassen, gebaseers op het model van een voetbal, zoals ik eerder al heb verteld, het ontwerp van Buckminster.

De tas zal dan ook de Bucky Bag heten. Er komen verschillende maten en modellen, samen op één patroon. Mijn planning is om dat patroon op de handwerkbeurs in Rotterdam, in oktober dus te presenteren.

Toen ik één tas klaar had, zag het ineens, het kon ook een muts worden, een voetbalmuts,  en met het oog op het EK voetbal heb ik dat patroon voorrang gegeven.

Zelf ben ik niet zo'n voetbalgek, maar evenementen als het EK en WK volg ik dan weer wel, puur chauvinisme
Met die muts zul mij echter niet zien lopen.


dinsdag 24 april 2012

Nieuw begin

Een enorm stuk hout, prachtig kersenhout. Het is 5 cm dik,  ruim 30 cm breed en 2,45 meter lang en het weegt  25 kilo. Van die 25 blijven er slechts 6 over, 6 kilo harp.

Ik heb er zin in. Ik heb welliswaar recent een harp gerepareerd,  maar het is heel lang geleden dat ik zo'n stuk hout het huis in heb gedragen met het doel er een harp van te maken.

Trouwe lezers van mijn weblog weten dat ik mijn enkels brak en daardoor meer dan een jaar uitgeschakeld ben geweest. Hoewel ik al meer dan een jaar "genezen" ben, voel ik me nu pas in staat om met dit soort grote stukken hout in de weer te zijn.

Ik moet nog even wachten met zagen en boren. Op dit moment is mijn boormachine nog steeds druk met een ander werkje. Punniken en zagen in dezelfde ruimte is niet zo'n goed idee. Misschien besluit ik wel dat de boormachine opverdag moet boren en 's avonds punniken.

Het wordt net zo'n harp als je hier kunt zien, alleen met een ander ornament. Iedere klant die bij mij een harp laat bouwen, kiest zijn eigen ornament, zodat idere harp uniek voor die persoon wordt.

De toekomstige eigenaar van deze harp heeft dit ornament gekozen, een levensboom en een keltische knoop in één, je kunt er allerlei symboliek in bedenken. Ik zal hem netjes in de harp snijden.