maandag 15 juli 2013

Wevermarkt in Hoorn

As woensdag is de weversmarkt in Hoorn, een leuke gezellige markt met van alles en nog wat voor de textielliefhebber.  Wij hebben ook een kraam op de markt.  De knuffels zijn allemaal erg opgewonden, ze hebben zo'n zin in een markt in de buitenlucht, dat hebben ze nog nooit meegemaakt. In ieder geval wordt het mooi weer woensdag, alle reden dus om naar Hoorn te gaan.


 
 
Deze 2 Jorissen mogen ook mee, voor hun is het helemaal spannend, ze zijn nieuw en ze zijn nog nooit mee geweest naar een beurs.  Maar, het is een eenbollige tweeling, en dus hebben ze veel steun aan elkaar. Deze Jorissen zijn gebreid van een 6-draads zauberball,  150 gram,  in de kleur lente.  Er gaan een heleboel van deze bollen mee naar de markt.
 
 
 
Anna en ik zijn druk met de voorbereiding,  alle patronen en bolletjes wol worden uit gezocht en het zijmaakthet-busje  wordt geladen. We hebben het er druk mee.  Woensdag staan we voor dag en voor dauw op om op tijd met de hele familie op de markt te zijn.
 
 
========================================================================
 
Ik wil nog even terug komen op mijn vorige logje. Sommigen namen mij het gebruik van de term rotjochies kwalijk. 
 
Het is waar, het zijn kinderen,  maar ze weten heel goed dat dit niet mag. Ik kan het normaal prima vinden met de spelende kinderen op het pleintje voor mij huis,  ook met het jongetje dat de stickers heeft losgepeuterd.  Maar, als hij de stickers van mijn auto pulkt, dan is hij voor mij op dat moment even een rotjochie,  net zoals ouders de kinderen waar ze zielsveel van houden van tijd tot tijd wel achter het behang kunnen plakken. Ik zie daar zelf geen kwaad in.
 
Het is allemaal goed opgelost.  De kinderen blijven van mijn auto af  en ze spelen vrolijk voor mijn huis.