vrijdag 1 juni 2012

winkels


Vorige week was ik "aan de andere kant van het land", een mooie gelegenheid om weer eens een paar breiwinkels te zoeken. Ik ben altijd op zoek naar leuke, creatieve wolwinkels en ga daar dan heen met de vraag of ze mijn patronen misschien in de winkel willen verkopen. Zo kwam ik hier:Penelope, een prachtige winkel in hartje Amsterdam. Penelope verkoopt hier een keur aan exclusieve garens, het een al mooier dan het andere. En ... ze voelde er wel voor, mijn patronen verkopen, ze kende ze al, veel winkels kennen mijn patronen al voor ik er geweest ben, het vervult me met trots.

Voor winkels die mijn patronen gaan verkopen brei ik altijd een voorbeeld-dier, meestal een Jacobus, van garen dat in de winkel wordt verkocht. Het leuke daaraan voor mij is dat ik vaak een garen kan gebruiken dat ik nog niet ken. De aap hierboven reist zondag met een vriendin van mij naar Amsterdam. Hij is gebreid van madelinetosh een heel luxe garen.Ik heb deze aap afgelopen weekend gemaakt,  toen hij klaar was, was het nog warm, lekker verkoeling zoeken aan het water was dus wel een goed idee.


In Amstelveen vond ik AVERECHT,  een nieuwe en erg leuke winkel, met een gezellige breitafel.


Ook hier veel mooie en originele garens, een grote winkel waar je wel een tijdje rond kan lopen om al het moois te bekijken.


Ook bij Averecht kun je terecht voor de patronen van Zijmaakthet. Mijn dochter Anna breit een aap voor deze winkel.

Ben je nu breiwinkelier en wil je mijn patronen ook graag in de winkel verkopen? Dat kan!! Stuur mij een email,  zijmaakthet@gmail.com en dan is alles zo geregeld.

zondag 27 mei 2012

snoepkleurtjes


Snoepkleurtjes zijn het toch? Het is een heerlijk zacht katoen/viscose/polyacryl mengsel. Meestal brei ik met wol, maar ik wil ook graag voorbeelden hebben voor mensen die wol niet prettig of niet praktisch vinden.

Op de komende handwerkbeurzen - oktober in Rotterdam en februari in Zwolle -  heb ik zelf een stand waar ik patronen,  garens en prentenboeken zal verkopen. Ik wil een mooie selectie uit het Schoppel assortoment kiezen en ik wil van elk soort garen ook inspirerenden voorbeelden hebben, voor elk wat wils.


Gelukkig heb ik nog de tijd om te kiezen en voorbeelden te breien. En jullie kunnen zien wat ik zoal in de aanbieding zal hebben.


Het garen dat ik hier heb gebruikt is Schoppel Osiris


Wil je misschien nu al wat bolletjes kopen? Dat kan, ik heb een doos vol hier naast me staan in de kleuren die ik hier heb gebruikt (en nog een paar). De multicolor bolletjes kosten € 3,95, en de effen bollejes zijn € 3,50.  Er zit 50 gram en 170 meter op een bolletje.

Alle dieren gaan uit één bolletje van de hoofdkleur.  Joris past in de broek van Jacobus.