zaterdag 10 december 2011

Het concert van Jaap

Hier maakten jullie kennis met Jaap, de bestuursaap van het studentenorkest van de TU in Delft.


Het is een spannende dag. Het orkest heeft een concert en Jaap mag natuurlijk mee, en .......  hij mag zijn mooie nieuwe concertpak aan. Hij begroet alle concertgangers en ziet toe op de verkoop van de programmaboekjes.


Mijn dochter Anna - haar zieke been op een krukje -  heeft het pak voor hem genaaid. Hij is er natuurlijk APEtrots op en ook op Anna die zo maar zo'n mooi pak voor hem kan maken.


Tijdens het concert mag hij bij alle pauken en trommels zitten. Het is heel spannend.


Ze zijn zo groot, hij moet er eens goed naar kijken.


Vanavond mag hij weer mee, want dan heeft het orkest weer een concert.


Ben je een liefhebbeer van Stravinski? Vanavond spelen ze onder meer de vuurvogel in de Elandstraatkerk in Den Haag. Jaap begroet je erg graag.

donderdag 8 december 2011

Lijs


Ja, weer een keer een Lijs. Mensen die mijn weblog al langer lezen kennen dit ontwerp al, ik heb het ergens in het voorjaar gemaakt, maar er verder niet veel mee gedaan. Nu heb ik een plan voor een prentenboek met 3 Lijsjes (Lijs en Lot en Lies ofzo) in de hoofdrol. Tegen die tijd komt er natuurlijk ook een patroon. Nog even wachten, het prentenboek van Jacobus en Saar komt eerst. 

woensdag 7 december 2011

zoek de verschillen


Mijn houtsnijtafeltje in de hoek van mijn werkkamer. Het nieuwe onderdeel van de harp die ik aan het herstellen ben is helemaal bedolven onder de gutsen. Ik ben er een distel op aan het maken, een symbool van Schotland, een keltisch land waar de muziek die op deze harp wordt gespeeld vandaan komt.


Omdat het een hoog-liggend ornament is - het steekt naar boven uit ten opzichte van het vlak - moet ik de rest van dit werkstuk helemaal met de hand - met beitels en kleine schaafjes -  vlak maken.


2 uur later ziet het er zo uit, morgen weer verder.
Ik geniet van het houtsnijden, dat ik zo lang niet heb kunnen doen. Prettig om mijn gutsen weer in mijn handen te hebben, ik heb er meer dan 50, en ik ken ze allemaal, even zoeken om mijn lievelingsgutsen weer terug te vinden in de la.

Tijdens het snijden luister ik graag naar een luisterboek of zo. Op dit moment zelf een hoorspel - deel 1 van de millenium trilogie van Stieg Larsson - ik vind het zo leuk dat er tegenwoordig weer hoorspellen worden gemaakt. Laat het buiten maar regenen, ik vermaak me.

zondag 4 december 2011

De jurk van SaarHet patroon van de jurk van Saar ia klaar, het is een eenvoudig patroon, maar het is toch weer meer werk om uit te schrijven dan ik denk.


Allebei zo'n mooie jurk, dan word je toch vriendinnetjes!!