donderdag 17 november 2011

Mooi!!!

Ben ik nou niet mooi? .... met mijn prachtige jurkje met kraaltjes eraan, en met mijn vacht in zo mooi hard roze, paars en blauw? Ik pas precies bij mijn jurk, hij is speciaal voor mij gemaakt en niemand anders mag hem aan.

Ik ben Saar, de kleine zus van Jacobus, maar ik ben natuurlijk veel en veel mooier.


Kijk als ik ga zitten, dan waaiert mijn jurkje heel mooi uit, dan kun je de kraaltjes nog beter zien, misschien ben ik zo nog wel mooier.


Oh ja, zij tweeën komen ook uit die mooie doos met wol. Maar dat maakt niet uit, want ik ben toch veel mooier. Bovendien kreuken ze mijn jurk!! ik zit liever alleen op de bank.

Annita heeft gezegd dat ze het patroon van mijn jurkje uit gaat schrijven, dan kunnen andere meisjes aapjes ook zo'n mooi jurkje krijgen.  Ik ben het daar helemaal niet mee eens, ik ben toch uniek, alleen ik mag zo'n mooi jurkje aan.

Saar is gebreid van één streng Schoppel Pur kleur 2145, haar vriendjes zijn van hetzelfde garen in de kleuren 1537 en 1966, gebreid op naalden 5.
De gezichtjes zijn van Schoppel In Silk in de kleuren 7810 en 7130, gebreid op naalden 4,5.
Het jurkje is gebreid van Schoppel zauberball jeans in kleur 2118, gebreid op naalden 3.dinsdag 15 november 2011

monkie


Op verzoek nogmaals deze foto's. Dit is Monkie, gebreid volgens het patroon van Jacobus naar voorbeeld van Monkie,  uit het prachtige prentenboek van Dieter Schubert.


Ik heb Monkie ongeveer een jaar geleden gebreid van phil fourrure. Het is een garen dat bedoeld is voor naald 9-10, maar ik heb het op 4,5 gebreid. Ik heb voor deze Monkie 7 bollen (= 140 meter) gebruikt.
 Met dit soort garen komen de haren voornamelijk aan de averechte kant van het werk. Daarom heb ik voor de vacht alle steken die recht gebreid horen te worden averecht gebreid.


Het was een hele klus: je kunt absoluut niet zien wat je doet. Onervaren Jacobus breiers raad ik aan om eerst een Jacobus van gewoon glas garen te breien.