woensdag 17 september 2014

Katoen


Deze beer is gebreid van een mooi katoenen garen.
Ik ben altijd op zoek naar mooie garens voor mijn knuffels.  Nu is er een hele keur aan de prachtigste wollen garens te koop,  maar ik vind katoen ook zo'n prettig materiaal. Een tijdje geleden schreef ik al eens een berichtje,  over de voors en tegens van verschillende materialen.

De katoen waar ik deze beer van heb gebreid, vond ik bij het bedrijf naturfasern in Duitsland.  Het is een vrij dikke katoen, geschikt voor naald 3,5 voor knuffels tot 4,5 voor truien.  Toen de eerste bestelling van deze katoen binnen kwam, was ik blij verrast,  de katoen is mooi zacht,  en heeft een soepele draad, die mooi valt.
Veel dikkere katoenen van tegenwoordig bestaan uit een groot aantal hele dunnen draadjes die maar weinig getwijnd zijn,  als gevolg waarvan je bij het breien gemakkelijk door de draad heen steekt. Als je wel eens zulke katoen hebt gebruikt,  zul je gelijk herkennen wat ik bedoel.

De katoen die ik voor deze beer heb gebruikt, heeft een getwijnde draad, die prettig breit.


Het moge duidelijk zijn,  ik ben enthousiast.  Ik heb zelf al een flinke aanslag op de voorraad gedaan, ik heb er zelf een trui van gebreid en ben nu bezig met een trui voor Anna,  dit om te voorkomen dat ze de mijne inpikt ;)


Ik heb aan de webwinkel een pakket toegevoegd voor deze beer.  Natuurlijk neem ik alle beschikbare kleuren mee naar de handwerkbeurs in Rijswijk. Binnenkort zet ik ze ook allemaal in de webwinkel.

En dan,  heb je het al gezien,  Beer heeft merkkleding aan.


Ik heb Zijmaakthet naaimerkjes laten maken.  Ze worden gratis geleverd bij ieder garen pakket dat in de webwinkel of op de beurs wordt gekocht.

maandag 15 september 2014

Weer aan de slag

Terwijl de meesten van jullie waarschijnlijk al bijna weer vergeten zijn dat het vakantie is geweest, gaat de webwinkel van zijmaakthet ook weer aan de slag. Niet dat ik niks gedaan heb, in tegendeel, de afwezigheid van het dwingende ritme van een webwinkel geeft ruimte om uit te rusten en om leuke dingen te doen. Zo hebben we iets gedaan aan de woningnood onder de knuffels in dit huis, er is een heuse knuffelflat gekomen.


Gelukkig hebben de knuffels het er erg naar hun zin.

Verder ben ik erg druk geweest met het patroon van Jutta.  Het patroon is bijna af,  het gaat deze week naar de drukker,  zodat het tijdens de handwerkbeurs in Rijswijk,  van 2 tot 4 oktober in de verkoop kan. Na de beurs is het patroon via mijn webwinkel en bij verschillende handwerkwinkels in het land te koop.


Zoals al gezegd, is de webwinkel weer open.  Deze zomer zijn er weer heel wat leveranciers langs geweest en het huis puilt uit van de bolletjes wol en de gedrukte patronen.  Ik kan er zelf nog net bij.

De komende 2 weken tot de beurs zal ik hier het één en ander de revue laten passeren,  van al het moois dat tijdens de beurs te koop zal zijn.