vrijdag 16 december 2011

Sokkenwol

Ik heb de laatste tijd niet erg veel gesponnen. Dat komt doordat ik veel beesten brei en om praktische redenen brei ik die van fabriekswol. Voor winkels die mijn patronen verkopen brei ik vaak een beest van wol uit de winkel. 
Op dit moment brei ik beesten voor prentenboeken, en omdat de lezers van die boeken mogelijk net zo'n beest willen breien als in het boek, is het handig om ook deze beesten van commercieel verkrijgbare wol te breien. Kortom, ik heb geen tijd meer om mijn zelfgesponnen wol op te breien.


Toch wil ik graag spinnen. Ik spin nu dus sokkenwol, de sokken kan ik dan met mijn sokkenbreimasjien breien. De streng hierboven is net klaar. Ik vind het bijna jammer om hem op te breien, hij is zo mooi. Maar goed, sokken van die wol worden vast ook erg mooi.


Vorige week heb ik een flinke voorraad sokkenmengsel gekocht bij World of Wool. Bij WoW kun je verschillende vezels laten mengen. Ik heb een mengsel laten maken van 50% superwash wol, 25% zijde en 25% polyester.

Gisteren heb ik geverfd. Ik wil graag sokken bij het vest op de foto. Als een heks tussen haar potjes heb ik kleurtjes gemengd, beetje van dit, beetje van dat, net zo lang tot ik de goede kleur had. Het is best goed gelukt, vind ik.

4 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Spinnen vind ik een erg lekker werkje,ik krijg er weer zin in.Prachtige kleuren heb je weer geverft.

Betsy zei

Jammer dat je niet veel tijd hebt om te spinnen. De kleuren zijn goed gelukt! Nu nog tijd vinden om even achter de "masjien" te kruipen :).

Fijn weekend en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige wol, Annita. Je zou je hele huis wel zo willen hebben, of niet...
Vandaag heb ik bij Finlandia in Bergen nog een patroon van Jacobus gekocht voor een oudere dame bij mij uit de kerk. Het overmaken vond ze maar lastig; dus heb ik het zo opgelost. Ik heb Vera even geaaid. Zo leuk van dichtbij. En enorm groot, dat had ik, ondanks je foto's niet verwacht. Maar een topbeer!

lheurebleue zei

he! jij hebt ook een nieuw digitaal huis! heerlijke wol, een genot alleen al om naar te kijken ...