woensdag 7 december 2011

zoek de verschillen


Mijn houtsnijtafeltje in de hoek van mijn werkkamer. Het nieuwe onderdeel van de harp die ik aan het herstellen ben is helemaal bedolven onder de gutsen. Ik ben er een distel op aan het maken, een symbool van Schotland, een keltisch land waar de muziek die op deze harp wordt gespeeld vandaan komt.


Omdat het een hoog-liggend ornament is - het steekt naar boven uit ten opzichte van het vlak - moet ik de rest van dit werkstuk helemaal met de hand - met beitels en kleine schaafjes -  vlak maken.


2 uur later ziet het er zo uit, morgen weer verder.
Ik geniet van het houtsnijden, dat ik zo lang niet heb kunnen doen. Prettig om mijn gutsen weer in mijn handen te hebben, ik heb er meer dan 50, en ik ken ze allemaal, even zoeken om mijn lievelingsgutsen weer terug te vinden in de la.

Tijdens het snijden luister ik graag naar een luisterboek of zo. Op dit moment zelf een hoorspel - deel 1 van de millenium trilogie van Stieg Larsson - ik vind het zo leuk dat er tegenwoordig weer hoorspellen worden gemaakt. Laat het buiten maar regenen, ik vermaak me.

4 opmerkingen:

Jenni zei

Ooooh wat prachtig dat je dat zo mooi kunt!! Een heerlijk werk om te doen ook, lijkt me. En dan het eerste deel van Stieg Larsson erbij, dan kan het toch niet meer mis gaan? Ik heb de trilogie gelezen en heb er echt van genoten...

Karien zei

Hoi Annita, heb je toevallig het patroon van het hondje nog? Ik had het twee jaar geleden van je andere weblog gedownload, en ook nog opgeslagen op mijn laptop, maar die is gecrasht.... en nu heb je hem er niet meer tussen staan! En hij was juist zo lief...! Groeten van Karien Achterberg, karien.achterberg@gmail.com

Wieke van Keulen zei

Woh, Annitta, jij bent echt een vakvrouw zeg. Prachtig wordt het. Heb je al eens een harp met Jacobus erop gesneden/geschaafd?

Petra zei

Mooi!
Leuk dat je de vorderingen laat zien.

Groetjes Petra