donderdag 9 februari 2012

Beertje


Aan de berenkop uit het vorige bericht zit nu een heel beertje. De kleurtjes heb ik zorguldig uitgezocht uit de gekleurde wol piramide. Deze Vera is in middels verhuisd naar Groningen, mee met mijn oudste dochter die afgelopen zondag 30 werd - ik voel me wel oud met een dochter van 30.


Ze was hier in het weekend, evenals haar zus die een dag eerder jarig was - 2 dochters op achtereenvolgende dagen jarig, een planfout die je je leven lang blijft achtervolgen.


Een goede reden om weer eens een echte verjaardagstaart te bakken. Deze taart is gebakken volgens een recept uit de bak-special van de Libelle uit 1990, sindsdien is het in ons gezin DE verjaardagstaart. Het is een biscuittaart die wordt versierd en gevuld met vruchtenkwark, slagroom en vruchtjes. Voor geïnteresseerden hierbij het recept - met alle vlekken door het vele gebruik - van de biscuitbodem: 


Die 18 theelepel bakpoeder is een drukfout, wij doen altijd gewoon 1.


9 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Van harte gefeliciteerd met je dochters!
Vera is weer een plaatje...
Net als je taart,ziet er heerlijk uit(ga ik dit weekende ook eens bakken).

Tijm zei

Gefeliciteerd Annita, met je dochters! Wat een lief kado om een taart en een beer te maken.
Je beer die bij Finlandia staat viel bij mijn jongste dochter erg in de smaak, net als het aapje en dat beestje met die punten op zijn hoofd. Dus ik voel weer een knuffelbreiproject opkomen!!
Hopelijk st aje met je mooie patronenboekjes op de handwerkbeurs!

Knutselpret zei

Wat een lief beertje staat ook op mijn verlanglijstje om nog eens te breien.
Oef dat verlanglijstje is zoooo groot.En wat een leuke taart .
Leuk dat recept erbij.
Ik kom zoveel leuke en lekkere recepten tegen ,
Dat ik een map ga aanleggen.
Hoe is het met je boek.
Groetjes knutselpret

Hallo Peetje zei

Hoio, ik heb je bij de twentse welle ontmoet, dat was harstikke leuk, ik was samen met wieke. Al eerder zag ik je beertjes en aapjes. maar nooit een patroon besteld. maar nu heb ik er 2 bij de twntse welle gekocht en wie weet ga ik er wel eentje breien. je moet tenslotte bij het patroon beginnen. nu nog een duik in de wollenmand. :-)

Paulijn zei

Hoi Wat een leuke Vera. Super.
En gefeliciteerd met de verjaardagen van je dochters. Enne...het kan wel een planfout zijn, maar als het twee knappe meiden oplevert....

Wieke van Keulen zei

Hé Annita, van harte gefeliciteerd met de verjaardagen van je dochters. Als ik dat zondag had geweten had ik nog speciaal voor je gezongen bij TwentseWelle, als ze dat tenminste in het Enschedese ook goed hadden gevonden. Ik heb genoten van je zondag; van onze ontmoeting, je enthousiasme en je practige knuffels. Zo heerlijk dat ik ze aan mocht raken en voelen. Arne was nog op zoek naar je aan het einde van de middag en ik heb hem je mailadres gegeven. Vind je vast niet erg...

marloes zei

leuk geworden je beer,heb er nu ook al drie gebreid denk dat er vele zullen volgen het is echt zo leuk ze te breien,en die taart ga ik zeker bakken !!
groet marloeskreatief

hannah zei

Wat een schatje is dit toch weer!

Gefeliciteerd met je twee dochters. Ook mijn kinderen zijn met één dag ertussen na elkaar jarig. Is niet zo handig inderdaad.

lheurebleue zei

geweldig die kleuren van beer - wat een kleurgevoel!
in 'ons' gezin zijn we allevier in juni jarig. maar ook in de grotere familie is een overgroot deel in juni jarig. aanleiding voor een groot feest dus ...
en natuurlijk heel veel felicitaties voor je dochter op tram 3 (antwerpse uitdrukking)