woensdag 18 april 2012

Origineel naar een EK-feest met een Bucky Beanie


Iets heel anders deze keer, een muts, speciaal otworpen voor het komende EK. De Bucky Beanie. Het model is gebaseerd opde klassieke voetbal, die bestaat uit 20 zeshoeken en 12 vijfhoeken. Deze muts is ook opgebouwd uit (oranje ) zeshoeken en (zwarte ) vijfhoeken.


Deze vorm is ooit bedacht door een meneer Buckminster en sindsdien heet een voetbal met deze vorm ook wel een Bucky Ball. Dat verhaal wist ik eigenlijk, dank aan Rachel uit mijn breiclub met wie ik gisteren heb nagedacht over een leuke naam voor deze muts: the Bucky Beanie


Aan beide zijkanten heb ik een vijfhoek vervangen door een veel grotere rood-wit-blauwe oorflap.

Ik heb deze voetbalmuts hier uitgevoerd als NL  EKmuts,  maar je kunt hem natuurlijk ook in andere kleuren breien.  Als je per ongeluk toch voor Duitsland bent dan wordt hij ongeveer zo:



Je  kunt hem natuurlijk ook breien in de kleuren van de voetbalclub van je (klein)kind en dan kan hij/zij hem de hele winter dragen naar de training en naar wedstrijden.


Nog even wachten, het patroon is bijna klaar. De muts op het patroon is geschikt voor hoofden van ongeveer 55 to 60 cm omtrek,  kortom ook geschikt voor volwassenen die naar een EKfeestje gaan.


Erik,  bedankt voor het showen van de muts.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is een bekend snoetje, een beter model kan je niet vinden! En de muts is errug leuk voor de voetballiefhebbers.....

Noor zei

leuk hoor!
Noor

Minke zei

Die is echt enorm leuk geworden! Ik ben benieuwd wanneer je patroon uitkomt...

Line zei

Wat een leuk ontwerp, zo helemaal voetbal, was ik hier een paar jaar geleden goed kwijt geraakt maar nu mijn zonen de 18 zijn gepaseerd voel ik toch een soort gereserveerdheid.

Anoniem zei

Hoi Anita

Wat een goed brei idee de wk muts, ik kijk al uit naar je patroon !
Heb al een lijstje met fans.

breigroet Cathérine

Ammerins zei

Deze gaat menigeen beter staan dan een Bavariajurkje ;) Leuk!

marijna zei

Enig ontwerp! Daar zullen veel supporters blij mee zijn.