woensdag 4 april 2012

Stoel perikelen


Dit is oma beer. Oma beer mag ook in het prentenboek. Oma beer kan heel goed breien, en dat zal ze in het boek dan ook doen, maar dan wil ze wel graag een lekkere stoel om in te zitten.

Ik heb eens met oma beer overlegd, wat voor stoel wil ze? Zullen we zo'n leuke moderne steigerhouten loungestoel doen, of toch liever een klassieke schommelstoel.


En loungestoel is snel in elkaar geknutseld. Oma beer gaat er eens in zitten. Best een lekkere stoel, maar hij is een beetje krap geworden, en ja, klassiek past misschien toch wel beter bij haar. Ze gaat de stoel nog eens van een afstandje bekijken.


Ze had niet gezien dat Jacobus al in de boom op de loer zat, zodra ze opstaat, springt Jacobus uit de boom en zit hij in de stoel. "Helemaal goed, precies voor mij!!", roept hij.  Hij is niet meer uit de stoel weg te slaan.
Nou ja, oma wil toch liever klassiek, ze heeft haar zinnen gezet op zo'n stoel:


Ik geloof dat ik maar naar de houtwinkel ga.

8 opmerkingen:

marloes zei

word zo al een prentenboek,leuk hoor,gr marloeskreatief

Irene zei

Ik denk, dat ome die klassieke stoel heel fijn zal vinden. Dan kun je ook zo lekker schommelen en nadenken onder het breien. Ze moet vast erg lachen om die deugniet Jacobus...

Noor zei

het is nu al een geslaagd verhaal Annita!

Edith zei

Het is goed te zien dat Jacobus zich beter thuis voelt in de stoel.

Floortje zei

fantastisch!! Ik denk dat Jacobus zich zeker goed thuis velt in deze stoel... Gaat Joris ook mee doen in het verhaal? Hij is mijn favoriet...

Martine zei

Heerlijk :-)

Betsy zei

:) Zo leuk om het ontstaan van het prentenboek op deze manier mee te beleven.

Fijne Paasdagen en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Annita H. zei

Nou Annita,ík vind die onderste schommel-stoel uitermate geschikt voor Oma Beer.
In één woord : Geweldig mooi!

Groetjes Annita H.