dinsdag 9 oktober 2012

Advies gevraagd

 

Tja, daar zit Jacobus, helemaal verdiept in zijn eigen boek, precies de Jacobus uit het boek, hetzelfde garen, dezelfde kleurverdeling, het lijkt wel of hij in de spiegel kijkt.

Lieve lezers, ik heb jullie advies nodig. Aan het eind van de maand heb ik een stand op de handwerkbeurs in Rotterdam. In 2011 waren er 6250 bezoekers op de beurs, en de verwachting is dat er dit jaar minstens zo veel komen. Op de beurs verkoop ik patronen, prentenboeken en garens, onder meer  een garenpakket voor de Jacobus uit het boek. Het wordt een grote Jacobus, van 60 cm lang en hij wordt gebreid van mooie wol. Het garenpakket kost € 29,95. Nu moet ik besluiten voor hoeveel pakketten ik wol zal inkopen. Kijk, wil niet na 1 dag door alle wol heen zijn, maar ik wil ook niet de rest van mijn leven deze Jacobussen breien omdat ik veel te veel wol over heb.

Ik wil jullie vragen om nu - niet naar de andere reacties kijken - een schatting te maken van het aantal pakketten dat ik kan verkopen, en dat als reactie op dit bericht aan mij te laten weten.

Ik heb een keer gehoord, dat dit soort schattingen heel ver uitelkaar kunnen liggen, maar dat het gemiddelde van de mening van "iedereen" soms verrassend dicht bij de waarheid zit.


Overigens, als je van plan bent om naar de beurs te gaan, en je wilt zeker weten dat ik nog een pakket heb, dan kun je er eentje bestellen, die houd ik dan voor je vast.

37 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Wel lastig!Eerlijk gezegt heb ik geen idee.....Maar een schatting kan ik wel maken.
100...?

Anoniem zei

40?? Tja hij is wel erg leuk!
Veel verkoop plezier, anders kunnen mensen een bestelling achterlaten?
Nicole

Anoniem zei

150????? Ik vind hem er leuk, ik heb er al zeker 7 gebreid

Renate

Annemieke van den Hazel zei

Ik zou zeggen 100.

Anoniem zei

en ik schat 110, lastig maar ik hoop dat je er zo uit komt, en dat je natuurlijk toch meer gaat verkopen

lieve groet jenneke

Giny Tromp zei

Hallo,

Ik denk dat je er wel 50 verkoopt.
Zou ik het pakket bij jou kunnen bestellen? Ik ga namenlijk niet naar de beurs. Het prentenboek heb ik en ik wil deze Jacobus graag breien.
Hartelijke groet,
Giny Tromp

Tijm zei

Ik ga voor 30, 10 pakketten per dag.

Goed idee om dit zo te vragen, de wetenschapper in je komt dan weer boven, want inderdaad, het gemiddelde komt vaak aardig overeen met de werkelijkheid.,

Succes en laat ons eens weten wie er het dichtste bij zat.

Hanneke zei

Ik ga ook uit van 50 stuks. Meer mensen zullen hem willen breien maar misschien van andere wol.
Is het niet mogelijk een afspraak te maken dat de niet verkochte pakketten terug kunnen?

elly smith zei

6250 bezoekers waarvan ongeveer 10% breisters.Dan nog een keer bedenken hoeveel beesten /poppenbreisters.
Dan zit ik te denken aan 100/150 het heeft natuurlijk ook een nawerking van oh had ik nu toch maar en pakket op de beursd gekocht. en dan gaan ze vragen of je er nog 1tje op kunt sturen.
Groetjes Elly die nog steeds Jacobus moet breien het wol ligt in het breimandje naast haar bed

loesje zei

Waarom niet ruim inkopen en het eventuele restant volgend jaar in Zwolle verkopen?

Lisan zei

Hallo,
Als je het bezoekersaantal van deze website ziet en er zijn in de komende 5 maanden twee beurzen zou ik voor 100 Jacobussen gaan.

Maak bestelformulieren voor alleen de grote Jacobus, zodat evt. bestellers die toch achter het net vissen op de beurs zo min mogelijk in hoeven vullen. Dan hoeven ze thuis niet speciaal voor deze bestelling naar de website.

Veel plezier op deze beurs en succes met de verkoop.
Lisan

Elizabeth zei

Het is zo'n leuk boek... en ik kan me zo voorstellen dat er toch veel mensen een echte Jacobus willen. En als je zelf niet kunt breien, dan hebben we nog de oma's!
Ik zou voor 150 tot misschien wel 200 pakketten gaan.

Groetjes, Elizabeth

Mirjam zei

Moeilijk hoor een schatting maken.
Ik denk aan 80 stuks.

Heel veel succes.
Groeten, Mirjam

Knutselpret zei

ik denk ook wel een stuk of 100 kun je niet een vergelijk maken van de handwerkbeurs in zwolle afgelopen jaar.
Groet Albèrtje

Corry zei

Mmm, ik zou denken 25 - 30 per dag.

froukknits zei

Ik heb een soort schatting gemaakt, gewoon gebaseerd op mijn eigen idee. Kan ook helemaal mis zijn....!!!!!!

Okee, hier komt ie.

Van de 6250 mensen die naar de beurs komen, zijn er 4250 die komen voor het patchwork. Van hen kopen 5 jouw pakket.

Van de 2000 mensen die dan over zijn komen 1000 voor het scrapboeken. Van hen kopen 5 mensen je pakket.

De 1000 mensen die over zijn komen voor haken en breien. Van hen komen 750 voor haken. Van hen kopen 10 het pakket.

De 250 die over zijn, komen specifiek voor breien. Ze kennen je allemaal, hebben Jacobus gebreid of doen dat juist welbewust niet. Degegen die je Jacobus gaan breien hebben dit van te voren al bedacht. Dat zijn er 15.

En dan blijven er nog een aantal mensen over die in je kraam het boek zien, en helemaal verliefd worden op boek en pakket. Dat is de moeilijkst in te schatten groep.En dat is vervolgens ook de groep waar de mogelijkheden zitten.... Daar zou je een of andere ludieke actie voor kunnen bedenken....(heb wel ideeen al typend, maar dat lijkt me dan weer niet helemaal de bedoeling op je blog.
Dus ik zou zeggen: Als ik jou was: 45 pakketten zou je in elk geval kwijt moeten kunnen raken. Alles wat je daar boven inkoopt en waar je dus op gokt dat het ook moet verkopen: hangt af van het toeval en van je verkoopstrategie.

Willemijn zei

150

Ans zei

Als ik naar de prijs kijk, en dat is het echt wel waard, maar het is toch wel een uitgave. En dat heeft niet iedereen nog in zijn beurs zitten, zou ik voor 30 gaan. Als je er 10 verkoopt op een dag, vind ik dat al heel wat.

Floortje zei

ik denk 100. Moeilijk hoor! Maar ik sta zelf in een wolwinkeltje en ik ben soms verbaasd over hoeveel klanten er voor een bepaald product zijn. Het beste is hopen dat je een grote groep kunt gebruiken die dan zoals onze klanten allemaal het zelfde willen maken.

Ria zei

Moeilijke vraag hoor. Patronen verkopen is de kunst niet. Echte breisters hebben zelf een voorraad wol, voor veel Jacobussen. Nu vinden ze Jacobus leuk, en op de kraam kiezen ze voor het beertje met zijn blauwe jasje. Mensen...... het blijven bijzondere wezens. Geen idee ik vind Jacobus erg leuk. Maar misschien ga ik toch voor een andere lieverd. Maar ik denk toch ook wel gauw aan 100 stuks. Maar nasturen vind ik een prima optie. Succes met je voorbereiding. Ik ben van plan om te komen.

Groetjes Ria V.

Anoniem zei

Als je maar één kleurstelling hebt, ik denk een stuk of... 80-100?

Een kleinere Jacobus (<40cm) zal denk wat beter lopen. En als mensen meer kleuren kunnen kiezen wordt het weer anders, maarja hoeveel moet je dan van iedere kleur hebben.

Anoniem zei

Hoi,

ik zou denken 50 meenemen en een bestelformulier (eventueel in het boek).
En dan misschien ook nog enkele pakketjes "Fleur", konijntjes en muisjes. Misschien zijn er meer mensen zoals ik, die de hele familie willen breien.
Ze staan nu allemaal bij mij in de kamer, tot de verhuizing naar Arnhem met de Kerst, zo leuk.
succes met beslissen.
Marijke

Annerieke zei

mijn gok zou zo'n 80 stuks zijn.
Heel veel plezier op de beurs.
Als je over hebt kan je het misschien meenemen naar Zwolle.

Liz zei

Als je je gaat beperken tot die kleurkeuze, dan maximum 15-20.
Zoiets verkoopt bijna niet op zo'n grote beurs.
De meesten zeuren over breien op rondbreinaalden, anderen vinden het patroon er ingewikkeld uitzien, anderen vinden de kleur niet mooi. In dat laatste kan ik me wel inleven, ik zou het ook niet kopen als het enkel in die kleur is. Dan koop ik liever enkel het patroon en ga de wol ergens anders kopen in een kleur die ik wel volledig mooi vind.

Ook is de prijs veel te duur om goed te verkopen. Naar zo'n beurs ga je naartoe om veel voor weinig geld te scoren. 30€ voor een aap is gewoon te veel. In combinatie met het boek zou ik het nog overwegen, maar het boek moet je nog eens apart kopen en het patroon is ook niet bijgeleverd, dus dat moet je ook nog eens apart kopen. 30€ zou ik misschien betalen voor de combinatie van alles samen, maar zeker niet voor enkel maar het garen, dat ik dan nog niet eens mooi vind (groen en roze-achtig doen het nooit goed op beurzen).
Het is gewoon geen beurs-prijs.

Ik sta zelf al jarenlang op zo'n beurzen, ik ken helaas de gedachtengang van de mensen die daar rondlopen.
Ik zou me niet concentreren op die pakketten, maar vooral op je patronen. Daar ga je veel meer uithalen dan uit die pakketten.

Ik kom in ieder geval even naar je kraampje kijken naar leuke koopjes. Ik hoop dat je enkele patronen een actieprijsje geeft, want ik wil er dolgraag wat van aanschaffen. :)
Ik ben benieuwd :D

Succes!

Anoniem zei

Ik heb werkelijk geen idee hoeveel pakken je zou kunnen verkopen. Zelf vindt ik €30,00 wel een hoog bedrag voor de aap, ook al is hij 60 cm hoog. Ik begrijp best dat het hele mooie en kwaliteit wol is dat je verkoopt, maar eerlijk gezegd koop ik liever het patroon en zoek in mijn wolmandje naar wat andere wol. Maar er zijn natuurlijk ook dames die wel €30,00
overhebben voor het wolpakket.
Ik denk dat je op 6000 mensen wel een pakket of 100 zou kunnen verkopen. Laat je het ons nog weten na afloop hoeveel pakketen je hebt verkocht, ik ben daar erg nieuwsgierig naar.
Zelf kom ik een patroon bij je kopen.
Heel veel succes, met vriendelijke groet Angeline

Tecla zei

Ik denk zo'n 5 pakketten per dag. Dus 15 in totaal.

Trude zei

Hallo Annita,

Gisteren dacht ik nog 100 pakketen, maar ik had niet goed gelezen... Ik denk dat je iets van 100 pakketen in totaal zult verkopen. Ik zou zeggen 20 pakketen van de grote jacobus.

Mijn eerdere, anonieme, berichtje dus vergeten ;)

cookalotje zei

Jeetje, dat is moeilijk. Weet je nog hoeveel pakketten je in totaal verkocht vorig jaar? En of dat genoeg was? Ik zou in zijn totaliteit op hetzelfde aantal pakketten mikken, meet een klein beetje (stuk of 5) extra van de dingen die altijd goed lopen. Succes!

Breidoos zei

Ik denk ongeveer 150

newhouses zei

Ik zou zelf denken aan zo'n 5% van de bezoekers van de beurs.Beetje afronden, ik ben niet zo'n kei met uit het hoofd rekenen, zo'n 30 stuks? Persoonlijk vind ik euro 30 een heel net bedrag voor een knuffel van die grootte. Als ik naar de beurs kom ga ik er zeker een kopen, ik heb zelf al een kleine bruine gebreid. Maar ik ben dan ook een liefhebber van je patronen, dus dat verklaart een hoop. Wat je overhoudt kan je eventueel via de website verkopen.
Wellicht tot ziens op de beurs.

cisca zei

Ik denk aan zo`n 50 pakketten.

Marianne de Vries zei

Ik zou zeggen wol voor 300 pakketten, ik zie Jacobus op steeds meer plekken opduiken en zijn naamsbekendheid groeit ;)

Anoniem zei

De beurs in Rotterdam is altijd wat rustiger dan die in Zwolle. Voor de dames die je blog en het boek kennen is het misschien leuk om De Ware Jacobus te kunnen maken, én het boek te kopen, maar voor toevallige passanten is 30 euro misschien wel veel geld voor een speeltje voor de kleinkinderen...Ik zou zeggen, neem ongeveer 10 pakketten per beursdag mee, en voldoende patronen. Zit je halverwege dag 3 zonder, nou ja, dan kopen ze maar een patroon!

Anoniem zei

eens een exacte dame , altiijd exact- proef ik hier een statisch experiment?
ik ga voor 1 op 100 maar een beetje zuinig ivm de crisis :dus zeg een stuk of 50.
groet en heel veel succes op de beurs, ik zit (helaas )in Lissabon, anders was ik van de partij.
grt José U

Karin zei

Ik gok op 35 pakketten. Ik ben wel benieuwd hoeveel je er uiteindelijk zult verkopen.

Anoniem zei

Moeilijk hoor! Misschien zijn er dames die garen hebben liggen en daarom liever alleen het patroon willen kopen.... Maar het is lastig in te schatten hoe anderen daarover denken. Ik kom wel naar de beurs, maar wil geen pakket kopen. Wel staat het patroon op m'n verlanglijstje. Veel succes!
Evelyne

Angel zei

Ik heb geen idee over de aantallen, maar je kunt de overgebleven pakketten wellicht via je website verkopen? Of op ravelry?
Ik kom ook naar de beurs, ik zal je standje opzoeken!!