woensdag 31 oktober 2012

De handwerkbeurs in Rotterdam


Afgelopen weekend was ik op de handwerkbeurs in Rotterdam, voor het eerst met een eigen stand waar ik patronen, prentenboeken en wol heb verkocht.De beurs was in alle opzichten super. Het was super veel werk om voor te bereiden, maar ik heb er veel van geleerd, en de volgende keer (ik heb al gereserveerd voor Zwolle) gaat dat beter. Het was super leuk, super druk, en nu ben ik super moe, maar even voldaan.


 En voor de samenwerking met mijn dochter Anna heb ik maar één woord superdesuper,  en wat is het leuk om een dochter te hebben die net zo enthousiast kan worden als ik over een bolletje wol en kan fantaseren over al het moois dat ervan te maken is. Gelukkig vond Anna het ook leuk, ook in Zwolle is ze weer van de partij.

 
Behalve veel patronen en wol, verkocht ik prentenboeken, en breipakketten om de figuren uit het prentenboek te maken.  Hier vroeg ik jullie advies, hoeveel van die pakketten zou ik kunnen verkopen. De schattingen waren wild en liepen nogal uiteen,  33 schattingen variërend van 15 tot 300, met een gemiddelde van 83. Mijn veronderstelling was dat dit gemiddelde een goede schatting zou zijn van het aantal pakketten dat ik kon verkopen.  Ik heb voor veel minder dan die 83 pakketten wol meegenomen, 83 pakketten is een volume aan wol dat ik zelfs in 2 keer rijden niet in mijn kleine autootje gepropt zou kunnen krijgen. Dat was maar goed ook, want uiteindelijk heb ik nog geen 10 van die pakketten verkocht.


Niet, dat ik slecht heb verkocht, in tegendeel, mijn omzet oversteeg alle verwachtingen, echter behalve de pakketten voor de grote Jacobus, lag er zo veel meer op mijn kraam, voor veel mensen bijna te veel om uit te kiezen.

Toch heb ik nog eens naar al die getallen gekeken (eens een wetenschapper, altijd een wetenschapper, niet waar?)  en ben tot de volgende conclusie gekomen: Ik heb jullie de verkeerde vraag gesteld, heb er niet bij verteld dat ik naast die pakketten nog veel meer moois in de verkoop had. Ik heb uitgerekend hoeveel pakketten ik verkocht zou hebben als mijn hele omzet aan wol niet verspreid zou zijn over van al het moois, maar uitgegeven zou zijn aan alleen die pakketten, en toen kwam ik uit op 86 pakketten, en dat ligt toch verrassend dicht bij die 83 uit de schattingen.


10 opmerkingen:

Annerieke zei

Het is altijd fijn als je het voor jezelf weer kloppend kan krijgen :D

Marrie-jette zei

Het ziet er dan ook super uit!Ik kijk nu al uit naar Zwolle want ik wi je boek zeker kopen...en nog wel meer misschien ;-)

Ineke Hulzebos zei

Wat ziet je stand er gezellig uit, veel verkocht ook!!!
Groetjes, Ineke

Liz zei

Net zoals ik verwacht had ;)
En dat was wat ik je geschreven had: leg de nadruk op de rest van het moois, daar ga je veel meer uithalen dan uit zo'n pakketten.

Ik ben langs je kraampje gepasseerd en heb 2 patronen en een paar bolletjes wol gescoord. :)
Nog even wat projecten afmaken en dan ga ik wat bolletjes opbreien. :)
Voor een eerste keer zag je kraampje er heel net uit!
Leuk je ontmoet te hebben.

Noor zei

ik had jullie graag willen ontmoeten, maar ben geveld door de griep die week. Misschien in Zwolle.
warme groet, Noor

Knutselpret zei

Fijn dat het zo goed is verlopen, ik hoop er in zwolle ook weer te zijn.
Groet Albèrtje

Carin zei

Jammer dat je er maar 10 verkocht had, maar wie weet gaan ze de volgende keer nog sneller over je toonbank... ub marktkraam :-)
Sta je ook in Arnhem op de handwerkbeurs in november? Ik zou graag je beestenspul eens in het echt willen zien.

marion zei

wat ziet het er prachtig uit.....zo sfeervol

Lidewij zei

Toch mooi dat ik dan een van die pakketten heb gekocht. Heb ik nog bijna wat exclusiefs ook. ;)

Je stand was prachtig! Hopelijk zien mijn moeder en ik je de komende jaren nog veel vaker terug.

Irene - Sugaridoo zei

Wat leuk om te lezen!

Ik kwam zomaar op je blog terecht toen ik wat aan het zoeken was over de handwerkbeurs. Je kraam zag er toen al ontzettend leuk uit, en in de latere versies steeds mooier!

Komende handwerkbeurs wordt het voor mij de eerste keer, super leuk en best spannend :)

Groetjes Irene (van Sugaridoo)