maandag 24 juni 2013

Rotjochies

Jullie hebben het vast allemaal gezien,  hier,  hoe trots ik ben op mijn nieuwe auto met knuffel stickers.  Groot was dan ook mijn schrik toen ik de stickers van mijn auto een paar dagen geleden zo aantrof:
Er zitten randen los, de kop van het aapje hing zelfs helemaal los, maar die heb ik weer vastgeduwd voor ik een foto heb gemaakt.
Ik baal verschrikkelijk, is de kwaliteit toch niet zo goed als ik had gedacht;  of heeft iemand hier opzettelijk aan de randjes zitten peuteren?
Ik doe twee dingen:
Ik bel naar het bedrijf waar de stickers zijn gemaakt: "Kom maar gelijk langs, het kan vast nog gemaakt".
En ik ga toch maar eens praten met de jochies die altijd bij mij op het plein spelen,  het werd al snel duidelijk, een van de jochies heeft de stickers losgepeuterd,  want: "Ik vond ze zo mooi".
Het is een Turks jochie, zijn ouders komen niet verder dan: "Ik niet begrijpen".
Ik ben boos.

Maar daarna word ik toch weer blij. Bij de letterconcurrent wordt alles weer keurig gerepareerd,  over de aapjes aan de achterkant van de auto komt een extra transparante folie om herhaling te voorkomen.  En dit alles kost NIETS.  Dat noem ik nog eens service.


Met de jochies op het plein heb ik uitgebreid gepraat, ik denk/hoop dat dat afdoende is. Ik heb de boosdoener en zijn vriendje gevraagd om goed op te letten en bij mij aan te bellen als er nog eens iemand aan de stickers peutert.

21 opmerkingen:

Irene zei

Dat heb je heel diplomatiek opgelost met de jongens! Nu gaan ze juist heel goed opletten, dat het mooi blijft. Misschien met het Suikerfeest een stoere aap?

Mirjam zei

Oh wat ziet je auto er gezellig uit met die apen.
Nu maar hopen dat ze er goed op blijven zitten.

Groeten, Mirjam

Daniëlle De Winter zei

Mooi dat het kan gemaakt worden en dat je het hebt uitgepraat. Zal wel effe schrikken geweest zijn...
Grtjs
Daniëlle

Bernadette van Gils zei

fijn dat je auto weer netjes is gerepareerd
en hele goede oplossing gevonden door de daders voortaan bewakers te laten zijn van je auto
hoop dat iedereen er nu afblijft
groejtes
Bernadette

Marguerite zei

Oh wat heb je dat goed opgelost.
Ik denk dat bij mij de stoom uit mijn oren was gekomen van boosheid. Maar zoals jij het nu hebt opgelost. Toppie. Hoop dat de jochies niet bij je langs hoeven komen en dat ze er allemaal van geleerd hebben.
En wat een superservice van de letterconcurrent.
Groetjes Marguerite

Knutselpret zei

tjee ja dat verwacht je niet en je bent zo blij met je karretje heel begrijpelijk fijn dat ze er weer goed opzitten.
Groetjes Albèrtje

Anoniem zei

Goed opgelost hoor. Ik kan me voorstellen dat je boos was. Maar wat fantastisch dat het bedrijf je zulke service verleende.

Anoniem zei

Beste Annita,

Vervelende situatie hoor. Fijn dat het met de auto is opgelost. (Goede service!)

Zou je geen gewone stickers kunnen (laten) maken? En die uitdelen aan de kinderen op het plein? Die stickers zou je ook zelf als promotiemateriaal kunnen gebruiken bij beurzen of i.d.
Of kleurplaten (laten) maken? Oei, nu slaat mijn fantasie op hol! ;-)

Groetjes,
Ans

Floortje zei

Amaai wat heb je dat goed opgelost! Heel knap. En zo fijn dat de Letterconcurrent het voor je wilde oplossen! En dan nog voor niets. Heel fijn! Mss moet je de jochies leren hoe ze zelf zo'n mooie aap kunnen breien... hahaha dan hoeven ze die van jou niet meer van je wagen te pulken... :-)

Rita Janssen zei

Leren ze de kinderen niet meer om iemand anders zijn bezit niet te beschadigen? Opvoeding, daar begint het allemaal mee! Goed dat ze het hebben kunnen repareren, het kost je tenslotte ook geld. En dat je het hebt uitgepraat, hopelijk hebben ze hun lesje nu geleerd! Want anders heb je wel een groot probleem!
Groetjes, rita.

jokie de beer zei

Vervelend toch altijd weer dat ze niet met hun handen van andermans spullen af kunnen blijven. Maar super service van de zaak dat ze het zo mooi voor je hebben opgeknapt
groetjes joke

Liz zei

Wat een compliment dat hij ze zo mooi vindt!
Misschien wil ie wel een paar keer je aapjes-auto wassen in ruil voor een echt gebreid exemplaar.
2 problemen in 1 keer opgelost: hij leert de waarde van andermans spullen kennen en je maakt hem waarschijnlijk ongelooflijk blij met een mooie gebreide aap!

De titel van je bericht vind ik dan ook vreselijk. Er bestaan ook respectvolle manieren om een probleem als dit op te lossen. Daarvoor hoef je hem nog geen rotjochie te noemen. Kinderen zijn niet met wijsheid geboren, dat moeten ze leren en dat kan ook op een fijne, nette manier. Het kind een rotjochie noemen is geen fijne, nette manier. Het is een kind.

mieke zei

de laatste mevrouw neemt me de woorden uit mijn mond

Johanna zei

Ik ben het volledig met de twee vorige dames eens.
Het geplaatste stuk heeft een vervelende toon.
Het plaatsen op zich kan, maar de manier waarop absoluut niet.

Ruth zei

Annita, we hebben over het gebeuren al gesproken en ik kan me niet voorstellen dat je de titel bedoelde zoals hij over komt, maar het voelt niet fijn om als moeder van één van de jongetjes deze titel te lezen. Dat wil ik je toch even laten weten.

Groetjes Ruth

Anoniem zei

Dit gaat me toch wat te ver. Annita heeft haar van haar brei-activiteiten (waarvan wij allemaal genieten en de vruchten plukken) haar zo gewenste autootje kunnen kopen. Haar kinderen hebben daar mooie stickers op laten zetten. Dan worden deze door een paar kinderen vernield. Kunnen jullie je voorstellen wat voor schok dit is? En als je dan boos wordt, mag je hen geen “rot jochies” noemen, maar moet je ze verwennen met een mooie aap. Ik vind dat de wereld op zijn kop. Bovendien, als je Annita kent, weet je dat ze dat helemaal niet zo bedoeld heeft en de kwestie heel diplomatiek heeft opgelost. Boosheid uiten mag blijkbaar niet meer.

Helena

MariekeStAALSMID zei

Rotjochies waren dit inderdaad!
Ik kan je gevoel helemaal voorstellen, afblijven van jouw auto en die mooie rakkers daarop!
En wat heb je er een goede draai aangegeven door ze met je samen te laten werken.
Nobody f*cks with Jacobus and friends! ;)

Annelein zei

Toch eigenlijk een groot compliment als zo'n jongetje de stickers graag zelf wil hebben.

Hij vind je creaties dus erg mooi. De manier waarop hij dat laat merken... dat is wat anders.

Misschien een leuk idee om hem voor zijn verjaardag een aapje cadeau te doen?

marijna zei

Ohh, wat balen Annita! Maar wel een goede service van het bestikkerings bedrijf. Hopelijk zit alles er nu nog goed op.

MoniqueB. zei

Alle recht om boos te zijn, maar lastig dat het jongetje het zo mooi vind dat hij het mee wil nemen...
Ze zien er ook zo schattig uit.
Fijn dat het bedrijf het heeft opgelost, maar je blijft waakzaam...

Nu lekker rijden en reclame maken!

sneksniltje zei

Ik lees nu pas de vele reacties op Annitas bericht. Ik vind dat Annita het prima opgelost heeft. Ze heeft de daders tot alerte bewakers benoemd zodat die het (hopelijk) gesnapt hebben dat je van andermans spullen af moet blijven. (Wel een schande dat die ouders de Nederlandse taal nog steeds niet machtig zijn, want het is makkelijk om je er met een "ik begrijp niet" van af te maken.)
Maar hier en daar lees ik de suggestie om een gebreid aapje kado te doen aan dat jochie. Nou , dat vind ik wel heel riskant ! Want dan riskeert Annita weer verschillende keren beschadigingen aan haar auto, want de dader krijgt nadien toch een aapje ???? Nou, mooi voorbeeld voor de andere jochies om ook een aapje te krijgen, hoor....