vrijdag 29 november 2013

Geduld is een schone zaak
"Je stelt ons geduld wel op de proef",  hoor ik de laatste tijd regelmatig in het commentaar op mijn weblog en mijn facebook,  en in mailtjes.  Nu begrijp ik natuurlijk dat jullie niet kunnen wachten om te beginnen aan zo'n lieve poes,  maar toch blijf ik jullie geduld nog een tijdje op de proef stellen.Het patroon verschijnt op donderdag 13 februari 2014 om 10 uur,  dat is bij het begin van de handwerkbeurs in Zwolle.  Ik heb mezelf heel bewust veel ruimte gegeven om dit patroon te schrijven,  uit te werken,  te verfijnen,  en uitgebreid te laten testen. 
Bij alle eerdere patronen heb ik me laten leiden door de druk van de -  door mij natuurlijk heel erg gewaardeerde -  breihonger van mijn klanten.  Echter,  werken onder druk gaat slecht,  ik kan daar gewoon niet tegen.


Werken zonder tijdsdruk geeft ruimte aan mijn creativiteit:  Zo heeft poes Mies inmiddels een vriendje gekregen:  hond Kees.  Kees heeft hetzelfde lijf als Mies,  maar zijn eigen kop, staart, en voeten.  Ze komen samen op één patroon.


Werken zonder tijdsdruk geeft mij de ruimte om het patroon uitgebreid te laten testen,  zodat er hopelijk geen fouten in staan.  In het verleden is het voorgekomen dat ik een patroon liet drukken terwijl er nog een fout in stond,  vervelend voor mijn klanten,  maar zeker zo vervelend voor mij:  ik moet dan in 1000 patronen een inlegvelletje leggen,  en echt,  1000 is meer dan je denkt.


Er wordt hier hard gewerkt,  en ik hoop dat jullie kunnen wachten tot februari om dit lieve stel te breien.
Mensen die dat nog niet weten maakt ik attent op mijn facebook,  daar zet ik zeer regelmatig een nieuw fotootje op,  meestal zonder enig commentaar

15 opmerkingen:

Breienmaar zei

Annita, neem gewoon lekker de tijd om je patroon te ontwikkelen! Het zijn zeer uitgebreide patronen en dat heeft gewoon z' n tijd nodig. Men moet maar gewoon geduld hebben.
Ik ben geloof ik 2 keer proefbreister geweest en zie dan ook deels hoeveel geduld en tijd erbij komt kijken.

Maar wat een schattige hond komt erbij:-) dat geduld van velen zal zeker beloond worden!

Anoniem zei

Die zien er zo leuk uit !! Mooi gemaakt !!
Een heel fijn weekend.

Anoniem zei

geweldig , vooral dat hondje. fouten in patronen is altijd heel vervelend. in Groningen op de breibeurs had je ook zulke mooie dingen bij je. als je nog proefbreisters nodig hebt....graag

Ans zei

Ik begrijp het wel hoor Annita, ik kan zelf ook niet tegen tijdsdruk. Ik hoop dan 14 februari naar de beurs te komen. Tot die tijd vermaak ik mij wel met andere projecten.

Wietskes Quilts zei

Wat een schatjes maak je!!!

Floor zei

Ze zijn schattig die twee.
Nee, onder druk werken is niet fijn. Soms op je werk noodzakelijk, maar met iets creatiefs moet je ruimte hebben.
Misschien is het dan wel eerder klaar, maar die ruimte heb je dan nodig om tot een goed resultaat te komen. Het moet tenslotte wel leuk blijven om te doen.

blauwruitje zei

Ze zien er echt schattig uit. Ik ben heel benieuwd.

ineke zei

ach gutttttt wat een schatjes!!!!!

Pien zei

ik wacht in spanning op de patronen want ze zijn weer prachtig

Dora zei

Wat een schattig stel. Alleen Mies kijkt wel een beetje boos, vind ik.

Anoniem zei

Hallo Annita,ik vind al je patronen geniaal, en brei ze heel graag.Ik heb pas weer een aapje afgerond,het is een meisjesaapje geworden voor een lief meisje van 3 jaar. Maar als ik deze twee nieuwe creaties zie word ik helemaal blij,en ga ik al verzinnen welk garen ik ga gebruiken.Ik wens je heel veel succes met het uitwerken van deze patronen!Intussen brei ik nog wel een andere lieve creatie van jou.
Lieve groetjes van Breimuts,en een heel fijn weekend gewenst.

Rita Janssen zei

Ze zijn keilief, schattig, supermooi, met een heel hoog knuffelgehalte! Waaauw, dat jij dit zomaar uit je pennen tovert! We wachten geduldig op het patroon en bestellen er dan massaal van!
Grtjes, rita.

Liz zei

Het hondje is weer erg fijn, maar het poesje vind ik meer op een beertje lijken qua snuit.
Tijd nemen is zeker geen slecht idee! ;)

Coby van willigenburg zei

Fijn dat je zoveel tijd neemt om een patroon te ontwikkelen, ik geniet ervan, ben nu jacobus aan het breien op naalden 2 wat een schatje is het aan het worden. Ik hoop dat je naar de breibeurs in Amersfoort komt

Lidija Iljinych zei

Здравствуйте! Я Лидия. Меня очень заинтересовали вязаные игрушки.Очень красивые.Где я могу посмотреть мастер-класс вязания этих игрушек? (Translate from Russian)