woensdag 17 september 2014

Katoen


Deze beer is gebreid van een mooi katoenen garen.
Ik ben altijd op zoek naar mooie garens voor mijn knuffels.  Nu is er een hele keur aan de prachtigste wollen garens te koop,  maar ik vind katoen ook zo'n prettig materiaal. Een tijdje geleden schreef ik al eens een berichtje,  over de voors en tegens van verschillende materialen.

De katoen waar ik deze beer van heb gebreid, vond ik bij het bedrijf naturfasern in Duitsland.  Het is een vrij dikke katoen, geschikt voor naald 3,5 voor knuffels tot 4,5 voor truien.  Toen de eerste bestelling van deze katoen binnen kwam, was ik blij verrast,  de katoen is mooi zacht,  en heeft een soepele draad, die mooi valt.
Veel dikkere katoenen van tegenwoordig bestaan uit een groot aantal hele dunnen draadjes die maar weinig getwijnd zijn,  als gevolg waarvan je bij het breien gemakkelijk door de draad heen steekt. Als je wel eens zulke katoen hebt gebruikt,  zul je gelijk herkennen wat ik bedoel.

De katoen die ik voor deze beer heb gebruikt, heeft een getwijnde draad, die prettig breit.


Het moge duidelijk zijn,  ik ben enthousiast.  Ik heb zelf al een flinke aanslag op de voorraad gedaan, ik heb er zelf een trui van gebreid en ben nu bezig met een trui voor Anna,  dit om te voorkomen dat ze de mijne inpikt ;)


Ik heb aan de webwinkel een pakket toegevoegd voor deze beer.  Natuurlijk neem ik alle beschikbare kleuren mee naar de handwerkbeurs in Rijswijk. Binnenkort zet ik ze ook allemaal in de webwinkel.

En dan,  heb je het al gezien,  Beer heeft merkkleding aan.


Ik heb Zijmaakthet naaimerkjes laten maken.  Ze worden gratis geleverd bij ieder garen pakket dat in de webwinkel of op de beurs wordt gekocht.

6 opmerkingen:

Floor zei

Het is een schatje deze beer, en dan nog wel met merkkleding.... wat zullen de andere dieren in de knuffelflat jaloers zijn!

Rita Janssen zei

Dit patroon blijft een schatje en dan nog wel met merkkledij, hoe gaaf is dat! Dit nieuwe garen zal vast wel de moeite zijn, dus gaan we dit in de toekomst zeker eens uittesten. Succes op de beurs, ik ga alvast in de webwinkel kijken!
Grtjes, rita.

sajuki zei

great !
Greetings from Poland :)
Katarzyna

www.sajuki.blogspot.com

Grethilde@filternet.nl zei

Morgen kom ik even bij je langs om je mooie kraam te bewonderen!

Roberta Mendes zei

Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

Marlies zei

Zo schattig! Net beertje paddington! Ik houd van geweven knuffels!