zaterdag 8 oktober 2011

Schoppel

Hier vertelde ik hoe mijn vakantie startte in Rothenburg aan de Tauber. Deze plaats was niet zo maar gekozen. Het is dicht bij Wallhausen en daar is de fabriek en winkel van wolfabriek Schoppel. Ik heb al een tijdje contact met Schoppel; voor de vakbeurs in Keulen breide ik apen en muizen voor hun stand. Toen hebben we ook afgesproken dat ze een vertaling in het Duits van Jacobus zouden maken en publiceren.  In  dit tijdschrift staat Jacobus in het Duits en volgend jaar komt Vera er waarschijnlijk in. Verder kreeg ik een uitnodiging om een keer langs te komen in Wallhausen.Vanuit Rothenburg ben ik daar geweest. Het was erg leuk om alle machines te zien waarmee de wol wordt geproduceerd.  Naast hun prachtige zauberballen, produceren ze wol waarvan de draad niet gesponnen is maar gevilt met vernuftige machines. Met verbazing heb ik die wol zien ontstaan, ik had het graag laten zien, maar meneer Schoppel vond het niet zo'n goed idee om foto's van zijn zelfbedachte machines op het internet te zetten. De wol breit heerlijk, ik heb er prachtige Jacobusen en Suusjes van gemaakt.


Zo'n deken als ik in het vorige berichtje liet zien, smaakt naar meer; het gaat zo gemakkelijk op mijn sokkenbreimachine, en het leek me zo leuk om zo iets van Schoppel Zauberballen te maken. Uit de outlet met bollen van het eind van een haspel, die net iets minder dan 100 gram zijn, koos ik deze verzameling, ik betaalde uiteindelijk de helft van de halve gewone prijs en dan is zoiets nog een keer te doen. Ik ga er een -hoop ik - prachtige deken van maken, die ik ga gebruiken als bekleding van mijn bank.

9 opmerkingen:

foekie's fashion zei

Gelukkig heb ik je blog weer gevonden. Wat leuk dat ze jouw breipatronen gaan vertalen. Groetjes van Joke.

quilting Jeannet zei

Anita, ik vind dat je zo,n ongelofelijk leuk en inspirerend mens ben, geweldig!! Als je op mijn blog kijkt zie je wat een plezier ik allemaal van Jacobus heb, ik heb er een heel logje aan gewijd, even een paar berichtjes naar beneden scrollen. Ik vind je echt een toppertje dat je dat allemaal zo kunt uitdenken.

Groetjes, Jeannet

Wieke van Keulen zei

Heerlijk om weer zo'n kleurrijk berichtje te lezen. Wat leuk dat je een kijkje mocht nemen in hun fabriek. Dat lijkt me nou een ideale vakantiebesteding. Ik heb nog nooit van het merk gehoord, maar de kleuren zijn in ieder geval prachtig. Nog een tip voor je nieuwe deken; je kunt gebreide stroken ook als "log cabin" aan elkaar zetten. Mocht je niet weten hoe dat moet, dan leg ik het graag een keer uit!

Anoniem zei

harstikke leuk die gebreide jacobus! Knap hoor , ik heb er geen kaas van gegeten, vam breien.
Maak je ook jacobussen op bestelling?/ Groetjes Nicole

Engjelushe zei

Hey Annita,

Blij dat ik je teruggevonden heb, ging elke week kijken op je oude blog maar daar verscheen niets...Nu moet ik je nieuwe nog even doornemen maar ik zag Vera al, prachtig! Ik zet je blog even als link op m'n eigen blog!

Wiepkje zei

Wat weer een prachtige kleuren garen. Eeen feest om daar wat van te breien.
Vast en zeker ga ik ook een winkel zoeken waar je dit garen kunt kopen.

Anoniem zei

hoera, ik heb je blog ook weer gevonden. zolangzamerhand lukt het me om alle favoriete blogs weer te lezen. wat is vera toch een leuke beer geworden. als ik haar vergelijk met de proefbeer die ik heb zie ik toch duidelijk verschil/verbetering. wat knap om dat voor elkaar te krijgen. hartelijke groeten, beerta

Anoniem zei

Hoera, ik heb je weer gevonden. Wat is Vera leuk.

Rita

hannah zei

Wat leuk hoe je bedrijf zich ontwikkeld. Prachtige foto's van de garens en poppen.