woensdag 5 oktober 2011

sokkenwoldeken

Voor ik begin september op vakantie ging, was ik bezig met een sokkenwoldeken. Het verslag staat op mijn andere weblog, waar ik helaas nog steeds niet weer bij kan.


Ik heb met mijn sokkenbreimachine (hier wil ik natuurlijk eigenlijk een linkje naar mijn verhaaltje over de sokkenbreimachine zetten,  maar ook daar kan ik niet bij helaas) stroken gebreid van resten sokkenwol en die stroken heb ik met de hand aan elkaar genaaid. Het is een deken geworden van 1.50 breed en 2 meter lang. De deken is nog niet af, ik wil hem nog voeren en er moet nog een rand omheen.
Toch heeft hij al dienst gedaan. Tijdens mijn vakantie heb ik gekampeerd, en 's nachts was het zo nu en dan al wel koud. Zo'n gebreide deken over de slaapzak is dan heel erg lekker.

9 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Geweldig, Annita. Wat mooi. Wat zijn de maten geworden? Voor dit werk zou ik ook wel een machine willen. Ik heb ook zoveel resten; het ruimt wel heerlijk op...

kabouters zei

super!!

Anoniem zei

prachtig wat een werk maar heel mooi

Ladyknit zei

prachtige kleuren!

Ilse zei

Hoi Anita,
Ik ben al tijden (ik denk zo'n 1,5 jaar) een anonieme volger van je blog.
Je vroeg een berichtje achter te laten om er achter te komen of je 'tijdelijke' blog wel te vinden is. Nou, ik google altijd en kan 'zij maakt het' prima vinden.
Fijn dat het na alle ellende de goede kant op gaat. Ik vind het zo leuk al je creatieve ideeen, stukjes en foto's.
Ik vond je blog ivm de poef die je wilde breien. Ga je dat nog doen of heb je dit op de lange baan geschoven na je revalidatie?
Groet, Ilse

MarianneP zei

Wat een supervrolijke deken! Ik vraag me af is het breiwerk in ribbels of in tricot? Ik weet nl niet hoe stroken op een sokkenmachine gebreid worden en inderdaad we missen de linkjes naar vorige berichten.Gelukkig heb ik een heel aantal foto's van je opgeslagen om anderen te kunnen laten zien wat een bijzondere dingen je maakt. Ik vind nog steeds ook je wandelstok helemaal het einde, maar ik hoop dat je intussen wel zonder kunt.

MarianneP zei

Ik bedoelde eigenlijk te vragen: zijn de stroken rondgebreid of enkel. En is je sokkenbreimachine hetzelfde als de Addi rondbreier?

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

Die deken, dat is toch super voor een breiende quilter? Ik ben er helemaal weg van. Ga nu alleen nog maar korte sokken maken, dan houd ik lekker veel wol over hahaha

hannah zei

Wat een schitterende deken. Leuke manier om je sokkenwolresten te verwerken!