maandag 23 januari 2012

Gekkenwerk

Gekken werk is het, wat ik hier zit te doen.


 
Ik ben op de sokkenbreimachine aan het punniken, niet zo maar een paar meter, maar hele einden, want met het resultaat wil ik breien, en dus zit ik tijden als een gek aan dat ding te draaien; ik heb spierpijn in mijn arm.


Hier zie je de opstelling, 5 naaldjes in de sokkenbreimachine, en draaien maar, er komt een prachtig koord uit. Er in gaat Schoppel zauberbal, 400 meter op 100 gram, eruit komt zauberkoord, 20 meter op 100 gram.


Een bol koord van 150 gram in prachtige kleuren .


En daar kun je dan mee breien, op naalden 15, dit is nog maar een proeflap. Wat dit allemaal moet worden???


Het is allemaal voor prentenboek. Van het koord brei ik een huisje en deze Lijs gaat er met 2 vriendinnetjes wonen. Natuurlijk beleeft ze daarna dolle avonturen.

11 opmerkingen:

Wiepkje zei

Daar heb ik diep respect voor om zoiets te doen maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar het resultaat. Succes

Wieke van Keulen zei

Wat geweldig, Annita. Je moet er wel wat voor over hebben, zie ik, maar geweldig, toch dat je alles er zelf voor maakt. Ben begonnen met Lijs, erg leuk. Ben nog niet zo ver, met al die verjaardagsfeesten, maar ga er morgen weer mee verder.

marloes zei

wat gewldig moedig annita, zal vast weer erg leuk worden
gr marloeskreatief

Annet zei

Inderdaad veel wer, maar heel erg leuk. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Groeten Annet

Tijm zei

Wat ben je weer geweldig bezig!! Alles waar jij je energie in steekt neemt een grote vlucht! Zo prachtig om te zien en wat fijn dat we via je blog mee kunnen genieten!

Floortje zei

ik dacht heel even dat je met de draad een MEGA lijs ging breien, maar gelukkig is het een gezellig huisje. Het had je anders vast nog veel spierpijn gekost! :-)

Annelies zei

Ooit heb ik met de hand hele einden gepunnikt om er een vest mee te breien. Het resultaat was dat het vest veel, maar dan ook veel te zwaar was. Gelukkig heeft dit een ander doeleinde. Succes !

Dominique zei

weer een creatief idee! ik ben benieuwd naar het resultaat;;

lheurebleue zei

wat een avontuur!
je houdt ons toch wel op de hoogte?

Dekenstikster zei

Wat een werk maar een prachtig resultaat! Succes en groeten, Wilma

Marieke zei

Hoi Annita,
In de nieuwe 'genoeg' (tijdschrift) zag ik iets over iemand die een breimachine op een windmolentjes had aangesloten....
Groetjes van Marieke