maandag 5 maart 2012

Een zakje op de buik van Lijs


Ongeveer 2 weken geleden was het patroon van Lijs klaar. In het patroon van Lijs staat deze foto:


van 2 Lijsjes met een zakje op hun buik. Ik heb al heel wat mailtjes gehad over het zakje van Lijs.

De beschrijving van het zakje in de buik van Lijs vind je hier.


Brei Lijs volgens het patroon tot en met Het Lijf, punt 21. Nu wordt een hulpdraadje ingebreid om hier later het zakje te kunnen breien.  Bij punt 22 worden volgens het patroon 3 naalden overgebreid. Brei de eerste van die 3 naalden als volgt: r16. Brei de volgende 20 steken met een hulpdraad. Er staan nu 20 steken in de hulpdraad op de rechter naald, zet ze terug op de linker naald en brei ze met de gewone werkdraad. Brei de resterende 16 steken van de toer recht. Brei nu nog 2 maal over en ga verder met punt 23 van het gewone patroon. Brei Lijs verder volgens het patroon.


 Lijs is helemaal gebreid volgens het patroon.


Haal het hulpdraadje los. Zet de steken die hierbij onstaan op 2 naalden. Aan de bovenkant zijn dat er 20, aan de onderkant 21 (let op de hoeksteken). Zet de steken aan de bovenkant voorlopig op een draad.


Brei op de steken aan de onderkant het boord van het zakje. Gebruik een iets dunnere naald zodat het boordje stevig wordt en dus niet gaat lubberen. Brei de eerste naald aan de goed kant recht en meerder daarbij verdeeld 3 steken.  Je hebt nu 24 steken. Keer het werk en brei de 2e naald in boordpatroon als volgt:  a3 [r2 a2]5 a1. Brei nog 6 naalden verder in boordsteek. Kant de steken af.


 Zet nu de steken die op de draad staan terug op de breinaald. Neem langs de beginrand van het boordje 23 steken op. Verdeel de steken over een rondbreinaald of 3 naalden zonder knop.


 Brei het zakje  rond; begin te breien bij de 2e steek van de steken langs de bovenrand van het zakje :
  1. r18 s r21 s
  2. { r41 }15
  3. [ r3 s ]8 r1
  4. { r33 }2
  5. [ r2 s ]8 r1
  6. { r25 }2
  7. [ r1 s ]8 r1
  8. r17

 Maas de onderkant van het zakje dicht.


Vouw het zakje naar binnen.


Vul Lijs nu op; de zijkanten van het boordje worden vastgenaaid nadat Lijs is opgevuld.


Trek de punten van het boordje een beetje in derichting van de oksels en zet ze met een speld vast. Naai nu de zijkanten van het boordje vast. Klaar is Lijs; met een zakje in haar buik.3 opmerkingen:

riakaartenencreaties zei

Wat een schattig patroon,en een leuke kleuren combinatie.
Groetjes ria.

Anoniem zei

Annita

Hartelijk dank voor het patroon.

wollige groet Cathérine

Wiepkje zei

Goedenavond,
Dat zakje zocht ik dus al. Heb het patroon van Lijs gekocht op de Handwerkbeurs en toen zag ik al in het boekje dat er ook een zakje op kon.
Dus nu is dat geregeld.Bedankt!
groet,
Wiepkje