zondag 17 maart 2013

Winterswijk


Soms speel in vertegenwoordiger,  ik ga dan met een tas met knuffels en een stapel patronen naar een wolwinkel en hoop dan dat de winkelier mijn patronen wil gaan verkopen.

De laatste tijd heb ik dit niet vaak meer gedaan, er zijn al heel wat winkels die mijn patronen verkopen, en bovendien vinden enthousiaste winkeliers vaak zelf de weg naar mij.
Ben je winkelier en wil je patronen verkopen, een mailtje is genoeg.

Vorige week belde breivriendin Nettie mij op: "Ik ga naar Winterswijk, wil je meerijden, er zit daar een mooie wolwinkel - Het zwarte schaap - misschien willen ze je patronen wel verkopen."

Ik had wel zin in een uitstapje, het was mooi weer, en dus reden we naar Winterswijk.

Als ik vertegenwoordiger speel dan krijg ik meestal 1 van de volgende 2 reacties:
  • "Oh, die knuffels, die heb ik al wel eens in de winkel langs zien komen, wat leuk dat je langs komt",
  • Ik pak de tas met knuffels uit, en dan zijn de meeste winkeliers al verkocht, en willen ze de patronen graag verkopen.
In Winterswijk ging het anders.
Ik loop de winkel in, zeg dat ik graag wat wil laten zien, en de mevrouw van de winkel reageert als door een wesp gestoken, "Oh nee, daar heb ik geen behoefte aan, nee, nee, nee, echt niet, ik wil niets van u kopen". Binnen een halve minuut stond ik weer buiten, geheel verbluft, dit is nog nooit gebeurd.

's Avonds mailde Nettie:" Achteraf vind ik de situatie bij het Zwarte Schaap van vanmiddag hilarisch. Hoe jij binnen een halve minuut de winkel weer uit kwam stormen met een gezicht dat boekdelen sprak; hahaha, ik zal het niet snel vergeten. Jij ook niet, dat is zeker".

Nettie en ik lopen verder en gaan naar de boekenwinkel, waar Nettie de mevrouw van de winkel kent.  Wij vertellen het hele verhaal, en de knuffels willen toch echt ook nog wel even uit de tas.
En nu logeert er een beer Paddington in de boekwinkel, en de boekwinkel verkoopt de patronen.


Op de terugweg komen we langs een winkel met decoratiefrutsels, en daar zag ik dit schattige étagère-tje met bijbehorend kistje. Ik heb het gelijk gekocht voor op de kraam bij beurzen. Op het plankje zitten de "mini's",  de kleinste uitvoeringen van mijn knuffels. Op de vorige beurzen zaten de mini's in de mand met de bolletjes waar je mini's van kunt maken, en daar verdronken ze dan vaak in. Ze zijn helemaal blij met de mooie bankjes om op te zitten.

24 opmerkingen:

janusje zei

Wat ben ik gelukkig dat mijn wolwinkel in Gent jouw knuffels op de toonbank heeft en jouw patronen verkoopt! Nog nooit kwam ik zo'n mooie aap en beer tegen! Dankjewel!

Daniëlle De Winter zei

Ja, soms kan je een reactie echt niet voorspellen. Maar nu verkoop je toch maar mooi je patronen inde andere winkel!
Op die etalagere ben ik stapel verliefd. Dat heb je goed gezien op je mini's er zo mooi in neer te zetten.
Geniet er van.
Grtjs
Daniëlle

Irene zei

Wat een vreemde reactie was dat - wat zou er aan de hand geweest zijn? Misschien hoor je nog eens hoe het in elkaar zat. Intussen heb je het een goede draai gegeven bij de boekhandel. Die mevrouw zal het daar zeker zien... Die etagére is een prachtige vondst. daar ga je veel plezier van hebben!

Marguerite zei

Wat een rare reactie, misschien had ze haar dag niet of was er iets geks gebeurt. Voor jou was de reis gelukkig niet voor niks. Helemaal super dat de boekhandel je patronen wel wilt verkopen. Zo kwam het toch nog goed.
Groetjes Marguerite

Nettie zei

Een paar regels uit'Isolement'in:'Dit helse moeras'-1983 van Gerrit Komrij(opgegroeid in Winterswijk):'Is het dit isolement dat ervoor zorgde dat wantrouwen een van de meest opvallende karaktertrekken van de Winterswijker is?'
En een stukje verder;'Overal loert de vijand, over de grens, in het bos, bij de buren.'

En jij, Annita, komt he-le-maal uit Twente

MarianneP zei

En wij maar denken dat heel Nederland jou kent en natuurlijk fan van je is! Dit was vast een mevrouw die "niks met computers heeft" en dus niet geniet van je leuke weblog. ze weet niet wat ze mist!!!!!!!

stitchesandbeads zei

joh ik kan me voorstellen dat je geschrokken ben van haar reactie .
Was er afgelopen zomer ,stond voor de winkel in een rolstoel,kwam op krukken de winkel in want ik had al gezien dat het niet geschikt was om rollend binnen te gaan .Werd toen zo onvriendelijk te woord gestaan dat ik binnen een minuut weer buiten was.
Jammer dat mensen zou hun winkel draaiend denken te houden
groetjes
Geke

Lief en Mooi zei

Als inwoonster van Winterswijk vind ik het voorval aan de ene kant hilarisch maar aan de andere kant zo vreselijk irritant en typisch winterswijks! Niet voor niets het gezegde: wat de boer niet kent, vreet hij niet. Gelukkig geldt dit niet voor mij. Ik kom je net tegen via bloglovin en ga je meteen volgen! Leuk! Groetjes Talitha

Martine zei

Daar krijgt ze spijt van.

Rita Janssen zei

Hoe stom om meteen zo te reageren, gelukkig heb je de boekenwinkel kunnen overtuigen! Ze zijn toch superschattig! En nu met die etagere helemaal :)
Groetjes, rita

josé zei

Wat heerlijk dat ik bij een van de eerste jou patronen ken en in huis heb. Nog via mail super en naderhand een op de beurs gekocht.

Die dame van de handwerkwinkel zal haar haren nog wel een keer uit haar hoofd trekken. Dat ze zo tegen jou heeft gedaan.

Geweldig dat nu de boekenwinkel ze verkoopt.
En je standaard met kist super voor een beurs.
Succes met alles liefs José

Anoniem zei

ik kom geregeld in Doetinchem bij handwerkzaak het zwarte schaap,daar wordt ik altijd er aardig geholpen,ook ben ik een keer in Winterswijk geweest maar werd ook niet vriendelijk behandeld.Fijn dat de boekhandel wel je patronen gaat verkopen.
gr Eline

Floortje zei

zalig! Ik herken de reactie van de winkeliere (is dat een nederlands woord?)... uit prive-omstandigheden. Ik moet je patronen nog altijd eens voorstellen aan mijn bazin, eigenaresse van een wolwinkel in Leuven (B), maar durf niet goed. :-) Ben blij dat de boekhandel ze nu verkoopt!

Johanna H zei

Beste Annita,
Ik vind het jammer dat je deze ervaring op je anders zo ontzettend leuke site hebt gezet.
Soms heb je heel veel geluk en soms niet. En in jouw geval bijna altijd.
Daarom zou ik dit nooit doen. Ik dacht even dat Winterswijk en Het Zwarte Schaap ( leuke vondst) verzonnen waren, maar dat is niet het geval.
Ik zou het me niet permitteren om dit op deze manier naar buiten te brengen. Ik bel dol op jouw site en op jouw patronen, maar dit had ik nooit verwacht.
JH Amsterdam

Monique zei

Ik heb vanmiddag een aantal patronen gekocht in de desbetreffende boekhandel . Ik ben daarna doorgelopen naar de breiwinkel wie je benoemd om wat katoen ed aan te schaffen . De mevrouw wie mij hielp was wel enthousiast maar vroeg niet aan mij waar ik het patroon had gekocht . Het zal me dan ook niet verbazen als er toch nog en aanvraag komt om de patronen te mogen verkopen .

obat penyakit darah tinggi zei

so cute.. :D
hihi

Anoniem zei

Wat een ervaring!Onbegrijpelijk! Gelukkig zijn er in ons land veel meer witte schapen dan zwarte. Ik weet nu waar ik niet naar toe moet gaan.
Die etagere is fantastisch, zou ik ook wel willen hebben. Hartelijke groeten, Beerta

Marloes Kreatief zei

Oh niet voor te stellen zo n reactie die knuffels zijn altijd een sukses die mevrouw begrijpt er niks van .
Kijk uit naar je tassen patroon en wol gr marloeskreatief een echte fan lieve groet

Ellis A zei

Beste Annita, Ik ben het eens met Johanna H uit Amsterdam: ik vind het ook niet zo discreet om deze winkel bij naam te noemen. Je hebt helaas een slechte ervaring daar. Dat is niet leuk, maar het kan. Ik weet de reden niet dat ze je patronen niet wil verkopen, maar het zou gewoon zo kunnen zijn dat ze ze niet leuk vindt, toch?
Op deze manier maak je van deze vrouw echt een zwart schaap alleen omdat haar reactie jou niet beviel. Je hebt een bedrijf en een weblog met veel volgers en ik vind het niet zo professioneel om haar zo negatief af te schilderen en je ongenoegen op deze manier de webwereld in te slingeren.

Groetjes Ellis A

Anoniem zei

Jammer dat het niet gelukt is, ik kom er regelmatig en ben tot nog toe altijd vriendelijk behandeld. Jammer wel dat je niet verder Winterswijk in bent gegaan. Er is nog een wolwinkel, al weet ik de naam niet zo snel, die zekersteweten met veel enthousiasme je patronen had willen verkopen.

Succes! Groetjes!

Lief en Mooi zei

Inderdaad, Knutselmaatje, bedoelde bovenstaande Anoniem wellicht, zij zit in de Meddosestraat, een heel enthousiaste vrouw. Die er zeker weten voor openstaat. En het grappige vind ik dan weer dat die dame volgens mij geen geboren Winterswijkse is;)

Anoniem zei

Ik googelde op wolwinkel Winterswijk om te kijken naar de openingstijden, kom ik dit verhaal tegen. Ik kan mij een voorstelling maken wat en hoe haar reactie was (ik kom er ook regelmatig; ze kan soms wat nerveus overkomen), maar om dit op deze wijze op internet te zetten vind ik te ver gaan. Het betreft een zaak die door oudere dames gerund wordt, geen feeling hebben met internet, en daardoor het dus al moeilijk genoeg hebben in deze tijd. Laten we blij zijn dat er nog zaakjes zijn zoals daar, en het elkaar niet moeilijk maken.

Diana zei

Als je nog eens naar Winterswijk gaat stap dan in Aalten eens uit. daar vind je mijn Wolzaak op loopafstand van de trein. Ik heb wel interesse in jou knuffels. Dus de koffie staat voor je klaar.

Anoniem zei

Jammer dat de altijd vriendelijke dames zo hier te kakken worden gezet. En hoe er etiketjes worden geplakt op 'de Winterswijker'. Kom op nou, dit is zó onprofessioneel. Hoe leuk mensen jouw dieren ook vinden, ik geloof niet dat ik jou een leuk mens vind.