maandag 15 juli 2013

Wevermarkt in Hoorn

As woensdag is de weversmarkt in Hoorn, een leuke gezellige markt met van alles en nog wat voor de textielliefhebber.  Wij hebben ook een kraam op de markt.  De knuffels zijn allemaal erg opgewonden, ze hebben zo'n zin in een markt in de buitenlucht, dat hebben ze nog nooit meegemaakt. In ieder geval wordt het mooi weer woensdag, alle reden dus om naar Hoorn te gaan.


 
 
Deze 2 Jorissen mogen ook mee, voor hun is het helemaal spannend, ze zijn nieuw en ze zijn nog nooit mee geweest naar een beurs.  Maar, het is een eenbollige tweeling, en dus hebben ze veel steun aan elkaar. Deze Jorissen zijn gebreid van een 6-draads zauberball,  150 gram,  in de kleur lente.  Er gaan een heleboel van deze bollen mee naar de markt.
 
 
 
Anna en ik zijn druk met de voorbereiding,  alle patronen en bolletjes wol worden uit gezocht en het zijmaakthet-busje  wordt geladen. We hebben het er druk mee.  Woensdag staan we voor dag en voor dauw op om op tijd met de hele familie op de markt te zijn.
 
 
========================================================================
 
Ik wil nog even terug komen op mijn vorige logje. Sommigen namen mij het gebruik van de term rotjochies kwalijk. 
 
Het is waar, het zijn kinderen,  maar ze weten heel goed dat dit niet mag. Ik kan het normaal prima vinden met de spelende kinderen op het pleintje voor mij huis,  ook met het jongetje dat de stickers heeft losgepeuterd.  Maar, als hij de stickers van mijn auto pulkt, dan is hij voor mij op dat moment even een rotjochie,  net zoals ouders de kinderen waar ze zielsveel van houden van tijd tot tijd wel achter het behang kunnen plakken. Ik zie daar zelf geen kwaad in.
 
Het is allemaal goed opgelost.  De kinderen blijven van mijn auto af  en ze spelen vrolijk voor mijn huis.
 



11 opmerkingen:

ChériesCrochet zei

Owww wat leuk !!
Zijn je schattige knuffels daar ook kant en klaar te koop ?

Ineke zei

Wat een schattige knuffeltjes.
En ik heb je niets kwalijk genomen, het is ook wel te begrijpen dat je dan erg boos bent, gelukkig is alles goed opgelost!
Groetjes, Ineke

Floor zei

Ach, waarom zou je geen rotjochies mogen zeggen? Dat is toch een gewoon woord voor jongens die iets vervelends of stouts doen, net zoals je rotmeiden zegt als het meisjes waren.
Ze zijn af en toe stout, maar gelukkig meestal lief. Fijn dat de sfeer goed is gebleven op het pleintje.
Ik moest erg lachen om je opmerking "éénbollige tweeling".
Kijk die is helemaal nieuw en leuk bedacht.
Hoop dat je diertjes genieten van het buiten zijn, maar pas op dat ze niet weglopen of een boom in gaan, ze zijn er slim en bij-de-hand genoeg voor.
Groetjes,
Floor

Ilonka zei

Wat zijn ze leuk en wat een aparte kleuren.

Groetjes, Ilonks

http://mijnhaakenbreiparadijs.blogspot.nl/

jokiedebeer zei

Oei wat een super leuk stel is dit zeg
veel plezier op de markt
groetjes joke

ireneinhetatelier zei

Wat zag de kraam er mooi uit en wat was het er gezellig druk! Er werden zelfs uit de verte foto's gemaakt! Het heerlijke weer heeft vast meegespeeld. Ik heb nog even voorzichtig aan Jacobus- op- de-schommel gevoeld... Hij had het prima naar zijn zin, vertelde hij!

Hobbyrita zei

Nu, ik zou het ook rotjochies noemen hoor, zo erg is dat toch niet? Ik kan goed begrijpen dat de knuffels popelen om naar de markt te gaan, zou ik ook leuk vinden! De 2 broertjes zien er in elk geval weer prachtig uit, die gaan vast veel succes hebben!
Grtjes, rita.

Hobbyrita zei

Nu, ik zou het ook rotjochies noemen hoor, zo erg is dat toch niet? Ik kan goed begrijpen dat de knuffels popelen om naar de markt te gaan, zou ik ook leuk vinden! De 2 broertjes zien er in elk geval weer prachtig uit, die gaan vast veel succes hebben!
Grtjes, rita.

blauwruitje zei

De weversmarkt is altijd erg leuk en ik baal er vreselijk van dat wij net in die week op vakantie waren. Heb je goed verkocht? Groetjes Sandra

Avondster zei

Ik heb zoiets nog nooit gezien, wat leuk.

Health is Wealth zei

Apna Showroom Girl Wool Frock (apsw_Multi_162_9-12 Months) with desent Look woolen dress for baby girls 5 Rose awesome
Apna Showroom Women's Red Rose Flower Hair Clip/Brooch Vintage (Large 5 color rose) | hair pins for women stylish girls | Apna Showroomwith desent look
Apna Showroom Plastic Hair Lice Combs for Women and Girls (Multicolour) with desent look
Apna Showroom Plastic Hair Clips Clutcher Combo (Multicolour)
Clutchers for hair women | hair clutcher for women - Apna Showroom with desent look
Apna Showroom Baby's Woolen Vest Sweaters Combo Designer - Fancy - Attractive (Multicolour, 6-9 Months)
Apna Showroom Baby Woolen Inner Sweaters (Multicolour, 6-12 Months) Combo Designer - Fancy - Attractive
Apna Showroom Baby's Wool Winter Vest Sweater Set Combo Designer - Fancy - Attractive (Multicolour, 3-6 Months)