dinsdag 5 november 2013

Breicruise naar Ierland, Schotland, de Shetlanden, en Noorwegen, augustus 2014Zoals ik in mijn vorige mailtje al heb gezegd, ga ik komend jaar weer op breicruise. Dit keer start de reis in Rotterdam op 16 augustus 2014.  Vervolgens varen we naar Ierland,  Shotland,  de Shetlandeilenden,  Noorwegen,  en op 30 augustus zijn we weer terug in Rotterdam.


Op deze cruise is Chris Bylsma aanwezig als docent.  Zij zal op deze cruise workshops geven over allerlei aspecten van het kabelwerk, dat zo typisch is voor breiwerk uit Ierland en Schotland.
 Ik ga ook mee en zal ook les geven,  maar ik ben nog met Melissa van craftcruises in overleg over de vorm waarin we mijn lessen gaan gieten. Ik heb gehoord dat de cruise al aardig vol begint te raken, zodat een extra docent welkom is.  In ieder geval zal ik van alles kunnen vertellen over mijn werk waarvoor in de patronen geen plaats is.  Details volgen later.

Mochten er Nederlandse breisters aan boord zijn, die de lessen van Chris graag volgen,  maar niet voldoende zeker zijn van hun Engels, dan kan ik hen in ieder geval helpen tijdens de lessen van Chris.

Uitgebreide informatie over de cruise - in het Engels - vind je hier.


Het volgende staat in ieder geval op het programma:

Een Ierse high tea in de Constant knitter yarn shop in Dublin. Melissa kondigt de komst van de breicruise ruim van te voren aan bij de winkels,  en meestal is er in de winkel dan ook wat speciaals te beleven,  hier dus een high tea.

Een bezoek aan het Skye Shilasdair dye-house in Schotland.

Een bezoek aan Bergen in Noorwegen;  hier vind je winkels waar ze noorse garens verkopen en ook de echte Noorse trui van Dale.

Maar daarnaast:  Wat vind je ervan om je 2 weken lang niet druk te hoeven maken over wat je moet eten en welke boodschappen er moeten komen;  op het cruiseschip staat alles voortdurend voor je klaar.

's Avonds,  na een dag aan de wal en aansluitend een lekker gezamenlijk diner op de boot,  bewonderen we welke schatten elk van de mensen van de breigroep heeft bemachtigd.

 

 
Je kunt deze reis boeken via de site van craftcruises.  Je kunt ook contact met mij opnemen,  stuur in dat geval een email naar zijmaakthet@gmail.com.

6 opmerkingen:

Floor zei

Lijkt me een prachtige tocht! Maar ja, ik brei niet (behalve dan mijn aapje) dus ga ik maar niet mee.
Maar.... is het echt met die grote boot????
Ik bedoel, is die straks helemaal vol met breisters?
En die moeten dan allemaal les en in de winkels wol kopen?
Denk dat daar wel heel erg veel mensen in kunnen, had echt gedacht een veel kleinere boot, een beetje knus, met breisters onder elkaar. Hier kan je echt in verdwalen.
Maar ontzettend leuk dat jij daar straks honderden mensen leert om een aapje of een ander leuk dier te breien.
En dat jouw Jacobus zo lekker mee mocht op reis, die ziet nog eens wat. Vast ook veel aandacht gekregen van alle aanwezigen.

vee zei

Zalig

Rita Janssen zei

Lijkt me superleuk!! Wist zelfs niet dat dit bestond :-) Maar wat is de kostprijs??? Misschien leuk om met vriendinnen te doen.
Grtjes, rita.

F_Trico zei

Leuk hoor, maar een beetje bizarre prijzen als je niet toevallig miljonair bentmiljonair.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Marrie-jette zei

Jacobus geniet er ook van zo te zien?