vrijdag 8 maart 2013

Luuk


Dit is Luuk, de vriend van mijn jongste dochter Anna. Zij die mijn blog vaker lezen hebben Anna al wel eens gezien op mijn blog, zoals hier bij de handwerkbeurs.

Het belangrijkste dat ik nu over Luuk kan vertellen is dat hij gisteren (donderdag) is afgestudeerd aan de Universiteit Delft als ingenieur in de werktuigbouw, Luuk we zijn trots op je.

Op deze foto echter, afgelopen zondag genomen, legt hij de laaste hand aan een door hem zelf gebreide aap, helemaal zelf gebreid, met een beetje hulp van Anna. Luuk heeft op de lagere school een paar steken leren breien, en heeft nu dus een aap gebreid, aangestoken door het breivuur in de familie.

 
 
Luuk zijn aap is heel goed geworden, hier zit hij tussen een hele rij apen die ik heb gebreid, jullie mogen kiezen welke het is.
 
Luuk had een speciale reden om een aap te willen breien. De begeleider van zijn afstudeerwerk verwachtte een baby, en Luuk wilde een aapje voor deze nieuwe wereldburger breien. De baby is vorige week geboren en Luuk heeft de aap afgelopen maandag gegeven ("misschien stem ik hem zo gunstig, dat ik een half puntje extra krijg"). 
 
 
 
De aap is goed, heel goed  terecht gekomen.
 
Luuk is ondertussen begonnen aan een volgende aap, want een zelfgebreide aap weggeven is zelfs voor een ingenieur in de werktuigbouw een lastige klus.
 

11 opmerkingen:

Knutselpret zei

knap hoor van Luuk , maar waarom zouden mannen niet kunnen breien ??????

marmarel zei

Dat is een dubbele prestatie dus, gefeliciteerd Luuk! Ik vind de brei-prestatie het leukst. ;-) Daar kun je met recht 'apetrots' op zijn! Ik heb zelf ook studerende kinderen en ben natuurlijk een trotse moeder als ze weer wat afgerond hebben, maar als ik ze aan 't breien zou krijgen... Wie weet gebeurt het nog eens! :-)

Ineke zei

Gefeliciteerd voor Luuk! Mooie aap heeft hij gebreid en wat een schattig baby-tje.
Groetjes

Marguerite zei

Gefeliciteerd Luuk. Wat is de aap super leuk!! Heb 2 jaar terug breiles in groep 4 gegeven en ook daar waren de jongens het fanatiekst met breiën. Zo leuk om te zien. Succes met de volgende aap.
Groetjes Marguerite

Herma zei

Hartelijk gefeliciteerd Luuk!! Wat een prestatie en dan drie keer!!!
Een keer voor je opleiding en een keer om je eigen aap te breien en om die dan ook nog eens weg te geven!!!
KANJER!!

Annita, wat geweldig zo'n schoonzoon!

MarianneP zei

Wat een kanjer! Die combinatie werktuigbouw/breien belooft wat voor de toekomst!

Ans zei

Gefeliciteerd met Luuk. Wat gaaf dat hij ook aan de brei is geslagen.

Unknown zei

Helemaal geweldig!! Wat zal je trots op hem zijn! Toffe schoonzoon ben je Luuk!

Floor zei

Wat goed van Luuk dat hij is afgestudeerd en dat hij nu ook afgestudeerd breier is.
Want als je een aapje kan breien ben je wat mij betreft geslaagd hoor. Baby zal er blij mee zijn als hij wat groter is.
Groetjes,
Floor

Breienmaar zei

Luuk, gefeliciteerd! Zowel met je diploma als met je breikunst:) Wat leuk dat je nu ook kan breien!

Ik sprak Anna nog op de handwerkbeurs en vertelde dat mijn jongste nu een Vera op haar studentenkamer heeft. Wie weet hoe dit nu een hit wordt onder studenten:)

jelly gamat gold zei

hihi.. very cute.. :D
love it..